Onder het vergrootglas (9)

Het voorziene onderwerp (Tiago Faria da Silva) zat op de bank, maar het alternatief was meer dan redelijk. “Een arbeidsintensieve speler. Sterk in de duels, vooral verdedigend. Kan in de dekking aangespeeld worden zonder balverlies te lijden. Een geweldige teamplayer, ook buiten het veld.” Ja, zijn trainer Peter Maas ziet in Vincent Vervoort, want daar gaat het over, één van de lichtpuntjes in het teleurstellende Topklassenseizoen van Baronie. Analyticus Maas stipt echter ook een mindere kant aan van de Bredanaar. “Soms vertraagt hij het spel door net even een handeling extra te verrichten.”

Misschien is dat wel de reden waarom Vervoort (26) op amateurvoetbal-niveau acteert. Hij vertoefde van de D’tjes tot en met de beloften in de opleiding bij NAC. Zat zelfs een paar keer op de bank bij het eerste. Maar een profcontract kreeg hij niet onder zijn neus geschoven. Ook niet bij Dordrecht, waar hij lange tijd stage liep. “Dit is mijn plafond, zo reëel moet ik zijn. Fysiek trek ik het profvoetbal niet. Is ook geen issue, hoor. Vier, vijf jaar geleden heb ik daar al een kruis door gezet. Ik zit hier goed bij Baronie. Woon honderd meter verwijderd van mijn school. Prima zo. Volgend seizoen hoofdklasse, dat is jammer. Kwalijker nog vind ik het dat jongens als Revy Rosalia en Mathijs Hage er straks niet meer zijn. Dat zijn mijn maatjes en ik ga ze missen.”

Dank je, reageert Vervoort oprecht als hem wordt meegedeeld dat hij een heel goede wedstrijd afleverde tegen FC Lienden (2-3) en dat hij eigenlijk in de Topklasse thuishoort. “Nee, ik blijf op zeker, want ik heb mijn jawoord gegeven. Of dit mijn beste wedstrijd van het seizoen was? Moeilijk aan te geven. Wij speelden het laatste halfuur met tien man en dan word je rol automatisch anders. Maar inderdaad, het ging wel aardig.” In dit verhaal is het overigens opvallend dat coach Maas eerst en vooral te spreken is over het defensieve gedeelte van de speler Vervoort. Terwijl die met name opviel door zijn offensieve bijdrage en ook in de hoedanigheid van een aanvallende speler stond opgesteld. Blazend van opluchting zocht Hans Kraay junior de kleedkamer op. Zeker voor rust liep de coach van Lienden vaak te ijsberen in zijn vakje voor de dug-out. “We hebben geluk gehad. Die rode kaart kwam ons goed uit, want daardoor kwam John van Loenhout inderdaad meer aan het voetballen. Vervoort? Oh, die nummer zeven. Goede speler.”

De statistieken van Vincent Vervoort in het duel tussen Baronie en FC Lienden (2-3), 10-4-2011
Goed +/- Slecht Totaal
Balcontacten 21 4 4 29
Doelpogingen - 1 1 2
Duels 8 2 4 14
Overtredingen t 1
Overtredingen v 1
Bijzonderheden: Zijn passje waaruit de 1-0 van Hage ontstond was heel ondeugend. Zijn kopbal van dichtbij had op zijn minst op goal gemogen. Maar voor een team is het lekker om een speler als Vervoort erbij te hebben. Een speler die de bal wil hebben en er vervolgens vaak ook nog iets goeds mee doet. En daarnaast niet te beroerd om te schakelen en eventueel te bikkelen.
Eindcijfer wedstrijd 10-4-2011:                                                                         8,0 

Gemiddelde cijfer hele seizoen (in overleg met trainer Maas):                 8,0

Be Sociable, Share!