Onder het vergrootglas (18)

Niet voor niets is al correspondentie per e-mail gaande tussen vv Roosendaal en NAC Breda en volgt ook Willem II/RKC de verrichtingen van Tom Schipper met meer dan gemiddelde belangstelling. Het 16-jarige talent dat door de blessuregolf die de tweedeklasser trof, is overgeheveld vanuit de B1-junioren naar de hoofdmacht. “Als Tom zo blijft spelen, zie ik geen aanleiding hem dadelijk als iedereen fit is terug te zetten naar de jeugd”, verzekert hoofdcoach Reinald Boeren.

Als dat door wat voor omstandigheden dan ook toch gebeurt, zal Schipper instromen bij de A1. Zegt de VMBO-leerling in kwestie zelf. “Verrast door deze ontwikkelingen? Ik ben door een tekort aan spelers bij de eerste selectie gekomen. In het begin reageerde iedereen enthousiast, terwijl ik zelf vond dat het helemaal niet zo goed ging. Inmiddels is het vooruit gegaan, maar het kan beter, hoor”, reageert Schipper op de loftuitingen die hem ten deel vallen.

“NAC? Ja, maar concreet is nog niets. En zolang dat het geval is, heeft het geen zin uitbundig te zijn”, verklaart Schipper zijn stoïcijnse houding. Wel geeft hij toe dat een terugkeer naar een BVO een droom voor hem is. “Tot mijn dertiende zat ik in de jeugdopleiding van RBC. Daar ben ik zelf weggegaan. Door samenvoegingen verwachtte ik weinig speeltijd en die zou ik bij Roosendaal wel krijgen. Nu heb ik daar inderdaad een beetje spijt van. Eigenwijs? Een beetje wel, ja. Misschien krijg ik een herkansing.”

Lyrisch

“Echt een geweldig talent.” Reinald Boeren is lyrisch over de speler, die in het duel met Moerse Boys als linksbuiten startte. Zijn favoriete positie. “Ik ben ban nature rechtsbenig, maar kan met links ook het nodige. Dries Mertens? Je kunt me qua type spel wel enigszins met hem vergelijken, ja. Ik kom graag naar binnen voor de actie en voor het schot.” In Zundert lukte hem dat sporadisch. Maar zijn balbehandeling en de manier van positie kiezen, ook toen hij na rust door Boeren naar het middenveld werd gehaald, oogden veelbelovend voor een ventje van 16 tussen die volwassen kerels.

De statistieken van Tom Schipper in duel tussen Moerse Boys en Roosendaal (2-0), 23-10-2011
Goed +/- Slecht Totaal
Balcontacten 23 3 9 35
Doelpogingen 1 1
Duels 1 1 2 4
Overtredingen t -
Overtredingen v 1
Bijzonderheden: Schipper is niet bleu. Durfde de bal te vragen, ook met een man in zijn rug. Dat hij soms verkeerde keuzes maakte, is verklaarbaar. Een passeeractie proberen te maken met de rug naar de goal, lukt misschien in de jeugd. Op een niveau met meer fysieke weerstand is een simpele kaats dan een betere optie.
Eindcijfer wedstrijd   23-10-2011:                                                                    6,5           Gemiddelde cijfer hele seizoen     (op advies van hemzelf)                             6,0
Be Sociable, Share!