Onder het vergrootglas (14)

foto Bert Stottelaar

“Dat is typisch iets voor hem. Hij is heel bescheiden en vooral heel erg kritisch op zichzelf. Terwijl hij best trots mag zijn op wat hij gepresteerd heeft. Als 18-jarige jezelf in de basis spelen bij een hoofdklasser en vervolgens alle wedstrijden spelen. En zeker voor de winterstop nog eens erg goed ook. Chapeau!” De reactie van Bas Gösgens op de 6,5 die Jeroen Stottelaar zichzelf zou geven voor zijn debuutjaar op seniorenniveau zegt veel over de manier waarop de coach van UNA met zijn spelers omgaat en andersom iets over de mentaliteit van de gemiddelde Zeelster speler. Want die behelst: alles voor het team en zeker niet te hoog van de toren blazen.

Ook op basis daarvan palmde UNA zaterdag na de titel ook de bekerwinst van het district Zuid 1 in. UNA werkte in Papendrecht tegen het Zeeuwse Hoek zeker niet de beste wedstrijd van het seizoen af, maar zie als tegenstander maar eens een bres te slaan in het hechte Zeelster bolwerk. Daarom was de snel (en makkelijk) verkregen 2-0 voorsprong ruimschoots voldoende voor de dubbel. “In balbezit was dit niet mijn beste optreden, nee. Gelukkig heb ik in defensief opzicht mijn bijdrage kunnen leveren”, aldus Stottelaar, die afgelopen zomer overkwam van de A1-junioren van Willem II, nadat hij eerder in de jeugd van PSV voetbalde.

“Ik was in Tilburg het plezier in het voetbal verloren. Ik speelde weinig en onregelmatig, vond het niet leuk meer. Ik zou eigenlijk naar de A1 van UNA gaan, maar in de voorbereiding heb ik mezelf blijkbaar in de kijker gespeeld bij de trainer. Ik heb dit jaar een periode gekend waarin ik niet geweldig speelde, maar de trainer me toch liet staan. Daar ben ik hem dankbaar voor.” Zijn handelsmerk, de prachtige trap met zowel links als rechts, kwam er tegen Hoek niet lekker uit. In het begin van deze competitie pegelde de middenvelder er een handvol vrije schoppen in. Tegen Hoek knalde hij er twee huizenhoog over. “Ik merk aan mijn lichaam dat het een lang seizoen is geweest. Of ik nog ambities heb? Ja, plezier houden in waar ik mee bezig ben. Straks die Topklasse, ik golf graag, ik studeer en heb een vriendin. Nee, je hoort mij niet klagen.”

De statistieken van Jeroen Stottelaar in duel tussen UNA en Hoek  (2-0), 21-5-2011
Goed +/- Slecht Totaal
Balcontacten 9 7 3 19
Doelpogingen 2 2
Duels 5 1 1 7
Overtredingen t 1
Overtredingen v 1
Bijzonderheden: Zijn passes met risico kwamen niet vaak aan. Maar hij zag wel waar de bal naar toe moest. Defensief deed hij zijn werk, een ‘aandachtspunt’ voor Stottelaar volgens Gösgens. Hij oogde niet helemaal fris, maar ook dat was verklaarbaar.
Eindcijfer wedstrijd   21-5-2011:                                                                       6,0           Gemiddelde cijfer hele seizoen  (in overleg met Gösgens)                               7,0
Be Sociable, Share!