Onder het vergrootglas (1)

Volmondig gaf hij toe dat Dongen-Blauw Geel’38 één van zijn mindere wedstrijden was van dit seizoen. Kan gebeuren. Fatih Kamaci laat er zich niet door uit het veld slaan. Die zelfverzekerdheid heeft de 21-jarige middenvelder van Dongen standaard in zijn portfolio zitten. Volgens zijn huidige coach Clemens Bastiaansen bevat het pakket nog veel meer. “Fatih is technisch, heeft een dribbel, is spelbepalend en initiatiefrijk, beschikt over een prima trap, is tweebenig, heeft scorend vermogen en koppelt dat alles aan een uitstekende mentaliteit.”

Da’s niet niks, dus is de vraag gerechtvaardigd: waarom speelt deze jongeman geen betaald voetbal? “Dat blijft wel mijn streven”, zegt de Waalwijker, die bij RKC alle jeugdcategorieën doorliep en eindigde als aanvoerder van het beloftenteam. “John Feskens was bij RKC 2 mijn trainer. Hij had vertrouwen in mij en ik was een steunpilaar voor dat elftal. Mijn contract liep in dat laatste jaar af, maar er lag een optie voor twee jaar. RKC gaf aan te willen wachten. Het eerste stond toen mee bovenaan in de Jupiler League met uitzicht op promotie. Het duurde en duurde maar en toen RKC zich uiteindelijk plaatste voor de eredivisie, was ik het wachten beu. Achteraf gezien was de promotie van RKC funest voor mij.”

Stages in Turkije liepen per slot van rekening op niets uit en dus voetbalt Kamaci, deze jaargang als middenvelder goed voor alweer tien goals, voor het tweede seizoen in Dongen. “En dat zal zo blijven zolang zich geen BVO aandient”, verzekert hij. De stelling dat hij wellicht over het hoofd wordt gezien of gewogen en te licht bevonden wordt op basis van de minpunten die hij etaleerde tegen Blauw Geel, vindt Kamaci te kort door de bocht. De methode die de Veghelaren toepasten – negentig minuten lang kort en fel dekken – bleek een vervelende hindernis voor Kamaci. “Het liep deze dag wat minder. Het was lastig, maar het is zeker niet zo dat ik in de andere wedstrijden alle ruimte krijg.” Bastiaansen acht de kans niet uitgesloten dat Kamaci de stap hogerop nog zal maken. “Als trainer van Dongen hoop ik dat natuurlijk niet, maar hij heeft zonder meer de kwaliteit. Of hij uiteindelijk slaag, hangt af van diverse factoren. Nee, in mijn optiek hoort het fysieke aspect daar niet bij.”

De statistieken van Fatih Kamaci in duel tussen Dongen en Blauw Geel’38, 6-2-2011
Goed +/- Slecht Totaal
Balcontacten 14 5 9 28
Schoten op doel 1 1 1 3
Duels 3 2 5 10
Overtredingen t 2
Overtredingen v 3
Bijzonderheden: Kamaci voetbalde ondanks zijn mindere dag wel degelijk in teamverband, hij kopte defensief een bal weg bij de 1e paal en maakte ook verdedigende meters tot aan de eigen achterlijn. Zijn vrije trappen en corners waren over het algemeen ruim voldoende.
Eindcijfer wedstrijd 6-2-2011:                                                                           5,5 

Gemiddelde cijfer hele seizoen:                                                                         7,5

Be Sociable, Share!