‘En nu? Dat vroegen wij ook’

foto Geert van Erven

Willem II neemt met ingang van het seizoen 2011-2012 niet meer deel aan de Eredivisie Vrouwen. De club kan het benodigde budget niet langer vrijmaken en geeft prioriteit aan de terugkeer van het beloftenteam bij de mannen. Voor de speelsters betekent dit besluit dat zij na dit seizoen hun voetbalcarrière elders moeten voortzetten.

Willem II betreurt deze beslissing maar ziet zich om financiële reden genoodzaakt tot deze maatregel, mede omdat ook de hoofdsponsor van het vrouwenteam heeft besloten de bijdrage te stoppen. Bij het maken van budgettaire keuzes voor het nieuwe seizoen heeft de club prioriteit gegeven aan het opnieuw instellen van een beloftenteam.

Willem II is één van de zes clubs die vanaf de start van de Eredivisie Vrouwen in 2007 deelnam. De beste prestatie leverde het vrouwenteam in 2009 toen het op de laatste speeldag de landstitel aan zich voorbij zag gaan.

Aldus een officieel persbericht van Willem II. Teammanager Frank de Brouwer en de technische staf brachten de boodschap dinsdagmiddag na de training over op de speelsters, waaronder Marlou Peeters. “Ik had al wel signalen opgevangen dat het er wat het vrouwenvoetbal bij Willem II betreft niet rooskleurig uit zag, maar dit had ik niet verwacht. Uiteraard, de teleurstelling was groot. En nu? Dat vroegen wij als speelsters ook aan de staf. Ik wil zelf in de eredivisie blijven voetballen. Honderd procent! Ik studeer in Tilburg, dus dat zal dan reizen worden. Misschien ergens op kamers of iets dergelijks. Nu ook bekend is geworden dat AZ stopt met de vrouwen, zijn dit ontwikkelingen die inderdaad het imago van het totale vrouwenvoetbal schaden. In de wandelgangen hoor ik dat er wellicht twee andere clubs instappen, waaronder PSV. Maar concreet is nu alleen dat wij als speelsters straks niet meer voor Willem II kunnen voetballen. En dat doet pijn. We zullen in de komende maanden vast proberen er nog iets van te maken, bijvoorbeeld in de beker. Maar nu eerst even alles nog eens goed laten bezinken. Slecht geslapen? Nou, ik heb wel een tijd liggen malen.”

Be Sociable, Share!