‘Toch verrassend’

foto Geert van Erven

Dinsdag 22 februari was D-day voor het vrouwenvoetbal. Clubs dienden uiterlijk die dag aan de KNVB mede te delen wat de plannen waren in relatie tot deelname aan het Eredivisie vrouwenvoetbal. Resultaat: Willem II en AZ trekken de stekker eruit. “Uiteindelijk kwam de mededeling toch als een verrassing. Hoewel de signalen vooraf niet positief waren”, aldus Peter Coumans, de coach van het Tilburgse vrouwenteam. “Ed Engelkes, mijn collega van AZ, had me onlangs gezegd dat hij zou terugkeren naar de KNVB. Dat zette me wel aan het denken.”

Waar de speelsters van Willem II volgens Coumans een grote kans hebben om elders onderdak te vinden, is het voor wat hem persoonlijk betreft afwachten. “Mijn contract loopt eind juni af. Het liefst ga ik aan de slag als assistent in het betaalde voetbal. Die functie heb ik in het verleden bij FC Eindhoven vervuld en dat beviel me prima. Maar ik besef dat die banen niet voor het oprapen liggen. Een mooie amateurclub zou ook fijn zijn. Hoewel ook daar de spoeling dun is, omdat vrijwel elke club al bezet is voor volgend seizoen.”

De commotie rondom het besluit van de Tilburgse leiding is groter dan hij verwachtte. “Mijn telefoon staat vol met berichten. En naar ik heb begrepen worden sommige speelsters ook plat gebeld”, zegt Coumans in de wetenschap dat de belangstelling voorheen mondjesmaat was.  “Maar goed, de kogel is door de kerk. Samen met de meiden proberen we het seizoen goed af te sluiten. In ieder geval voor de speelsters zijn de komende wedstrijden een uitstekend middel om zich in de picture te spelen. Al zal ik erop toezien, dat het een en ander wel in teamverband gaat plaatsvinden.” Want wat er ook gebeurt, voetbaldier Coumans zal altijd blijven hameren op het teambelang. “Ik ga nu naar PSV, jeugdtrainingen bekijken. PSV dames? Nou, ik weet wel dat PSV met Nuenen in gesprek is over het eventuele gebruik van de accommodatie aldaar. Dus wie weet..”

Be Sociable, Share!