Plaatje Peeters ideaal

Marlou Peeters is de enige speelster uit de regio Midden Brabant in de selectie van eredivisionist Willem II. Het had niet veel gescheeld of de 19-jarige Dongense had dat aantal noodgedwongen tot nul moeten reduceren, want het voortbestaan van de vrouwenvoetbaltak in Tilburg hing tot eind juni aan een dun draadje. “Gelukkig is alles bij het oude gebleven. Voor mij is dit een ideale situatie.”

Het (voetbal)leven lacht Marlou Peeters weer toe. De vervelende kruisbandblessure is voltooid verleden tijd. De kwetsuur die haar bijna een jaar lang aan de zijlijn hield. “Een zware periode. Telkens weer naar de fysiotherapeut is op een gegeven ogenblik mentaal slopend. Er waren momenten dat ik dacht: ik stop ermee.” Haar sterke verlangen om toch weer op dat voetbalveld te kunnen rennen, sleepte Peeters er doorheen. “Voetbal is heel belangrijk voor mij. Ik kan niet zonder.”

De dagelijkse praktijk van Peeters wijst dat uit. Er gaat bijna geen etmaal voorbij zonder dat zij ergens op een voetbalveld heeft gestaan of met de sport te maken heeft. Vier trainingen per week met Willem II, de wedstrijd zelf en de activiteiten bij haar oude liefde, voetbalvereniging Dongen. In het kader van haar studie aan het ROC Sport en Bewegen in Tilburg loopt Peeters stage bij de A1-junioren van de hoofdklasser. En oh ja, ze assisteert ook nog de technische staf bij de selectie van Oranje onder 15. “Het diploma TC3 en pupillencoach heb ik al, momenteel ben ik bezig met TC2.” Uiteraard pikt ze op zondag waar mogelijk ook de duels van het eerste van Dongen mee. “Trainer Clemens Bastiaansen ken ik als docent van school, een leuke bijkomstigheid.”

Waarmee de cirkel rond is. Bijna was het ideale plaatje verstoord geweest na de (financiële) perikelen bij Willem II. “Alle speelsters hebben echt een flinke poos in onzekerheid gezeten. Het ging niet alleen om het voetballen, maar ook om persoonlijke situaties. We dienden opties door te geven, waar we eventueel wilden spelen als het verhaal Willem II zou afketsen. Voor mij betekende dat Lierse SK in België of eventueel FC Utrecht. Maar dat zou dan consequenties met zich hebben meegebracht ten aanzien van mijn studie . Denk alleen maar aan de reistijden.”

Puzzelen en concessies bleven Peeters bespaard. Fit en hongerig heeft ze zich nieuwe doelen gesteld. Een vaste basisplaats bij Willem II en op termijn een selectie afdwingen voor het grote Oranje. In dat eerste is ze vooralsnog geslaagd. “Ik speel nu alleen anders dan ik gewend was. Meer controlerend, terwijl ik van nature een speelster ben met een actie en schotkracht. Onze start is stroef, wat ook begrijpelijk is na de onvolledige voorbereiding die we kenden. Maar je merkt dat we steeds sterker worden”, verzekert Peeters, die de opmerking van ‘wereldberoemdheid in Dongen’ voor kennisgeving aanneemt. “Jij zegt het. Maar ik merk wel dat ze me hier volgen en regelmatig aanspreken over het voetbal.”

Be Sociable, Share!