Naar Zweden via mailtje

foto Geert van Erven

Dinsdagavond zit Renée Slegers in het vliegtuig naar Zweden. De 21-jarige international speelde maandag haar laatste wedstrijd – jammerlijk met 1-2 verloren van Den Haag – voor de vrouwen van Willem II. In Scandinavië gaat ze voetballen voor Djurgarden AB. “Ze trainen daar twaalf keer per week en zal daarom nagenoeg dagelijks met voetbal bezig kunnen zijn. Geen vervelend vooruitzicht. Dit is wat ik wil. Ik verdien straks genoeg om rond te komen en ik kan mijn studie vanaf daar afronden.”

“Of ik Willem II met pijn in het hart verlaat? “Een beetje overdreven, maar het doet me wel wat, natuurlijk. Ik heb drie en een half jaar met plezier voor Willem II gespeeld en er ook heel veel geleerd. Alleen jammer dat mijn laatste wedstrijd op het kunstgrasveld werd gespeeld. Ik had graag nog één keer op het hoofdveld van SC ’t Zand gevoetbald. Mijn vertrek een aderlating voor Willem II? Waarschijnlijk wel, maar het is niet anders. Deze kans moest ik grijpen. Vanaf ’t Zand zullen andere jonge speelsters nu de kans krijgen, vanuit dat perspectief kun je het ook bekijken.”

Een mailtje naar Djurgarden bleek uiteindelijk het beslissende zetje voor Slegers om door te dringen tot één van de betere vrouwenvoetbalcompetities in Europa. “Ik had ergens in oktober al eens meegetraind met Tyreso, de club van Kirsten van de Ven. Ik was toen een paar dagen bij haar op bezoek. Vermoedelijk heb ik toen een bepaalde indruk achter gelaten Op een of andere manier zijn de gegevens over mij bij Djurgarden terecht gekomen. Ik heb vervolgens zelf een mailtje gestuurd, nadien met de club gesproken en dadelijk zit ik daar. Ik krijg de beschikking over een gemeubileerd appartement. Zelf neem ik één tas met bagage mee en mijn ouders komend weekeinde de overige spullen. Ik heb er heel veel zin in”, aldus Slegers, die maandagavond na afloop uitgebreid in de bloemetje werd gezet.

Be Sociable, Share!