Koppijn

foto Geert van Erven

Hij is het niet gewend om te solliciteren en hij is er al helemaal de man niet naar om zich ‘in het circuit’ te begeven. Balletjes opgooien en lobbyen zijn niet zijn ding. Laat staan met de ellebogen gaan werken. Peter Coumans is een voetbalman met een profverleden bij FC Eindhoven en in het bezit van alle diploma’s, behalve die van Coach Betaald Voetbal. En sinds de nakende opheffing van het vrouwenvoetbal bij Willem II vanaf medio 2011 een trainer die vooralsnog geen nieuwe werkgever heeft. Over de vrees voor een voetballoze periode.

“Het zit een beetje vol, heb ik de indruk. En er is geen geld. Ik ambieer een job als assistent in het betaalde voetbal, maar een mooie amateurclub kan ook. Ik heb vernomen dat één club serieuze interesse heeft. Maar daar schijnen dan weer mitsen en maren aan te zitten.” Even leek het erop dat vanuit het Tilburgse pogingen ondernomen werden om alsnog een soort van doorstart van het vrouwenvoetbal te maken. “Vrouwenvoetbal is de snelst groeiende sport in Nederland. Die ontwikkeling is niet tegen te houden. Of je er nou van houdt of niet. Ik geef toe dat ik hier soms wedstrijden zie die me koppijn bezorgen, als je begrijpt wat ik bedoel. Maar ik zie ook beelden van duels in de ons omringende landen, waarvan ik denk: dat ziet er goed uit! Met andere woorden: dat kan hier ook, maar er zal dan wel geïnvesteerd moeten worden in de doorontwikkeling van deze tak. Bij SC ’t Zand zie ik echt grote talenten lopen, maar die moeten wel de faciliteiten krijgen om beter te worden.”

Nog een handvol wedstrijden en dan zit het avontuur van de vrouwen van Willem II er op. Vandaag (donderdag) ontvangen de Tilburgsen Heerenveen. “We doen er alles aan om waardig af te sluiten. Bovendien bieden deze laatste duels de speelsters de gelegenheid om zich nogmaals in de kijker te spelen. Ik heb de indruk dat iedereen afwacht binnen het vrouwenvoetbal op wat er komen gaat. Gaat de eredivisie definitief door? Komen er nieuwe clubs bij? Dat is dan weer van belang in verband met de verdeling van de speelsters.” Kortom: een hoop onbeantwoorde vragen en bovenal onzekerheid. Ook daar zou je koppijn van kunnen krijgen.

Be Sociable, Share!