‘Grote stap vooruit’

foto Geert van Erven

Nee, ze was niet in Italië vanwege gesprekken met Milan of Juventus. Jette van Vlerken verbleef daar ten behoeve van haar afstudeerproject. De details inzake een overgang naar een andere club had de 21-jarige verdedigster van Willem II voordien al afgerond. Van Vlerken is straks speelster van FC Utrecht. “Na wat er afgelopen seizoen allemaal gebeurd is bij Willem II, is dat geen stap maar een heel grote stap vooruit.”

Toch daagde onlangs een serieus buitenlands avontuur. Bij FCR Duisburg werkte Van Vlerken een trainingsstage af. Die liep eigenlijk best naar wens, maar de Duitse top 3-club ging desondanks geen verbintenis aan met de geboren Oerse. “Vooropgesteld was het niveauverschil met wat ik in Nederland gewend was enorm. Wat wil je ook, Duisburg nam deel aan de Champions League. De slotconclusie was dat ik me op één punt moest verbeteren en dat ze me in de gaten blijven houden. Een speelster uit het buitenland halen voor een plaats op de bank had volgens Duisburg geen zin. Welk punt dat was? Dat houd ik liever voor me.”

Vooralsnog is Utrecht een meer dan redelijk alternatief. Op sportief gebied hoopt Van Vlerken zich als centrumverdedigster weer in de kijker te spelen met het oog op het Nederlands Elftal. Daarnaast is Utrecht vanuit logistiek oogpunt prima voor haar. “Ik ga de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening volgen. In Den Bosch of in Utrecht. Afhankelijk van wat dat wordt, verhuis ik samen met mijn partner vanuit Tilburg in die richting. Dus alles valt mooi op zijn plaats. Als voetbalster ben ik geen moment ongerust geweest of ik wel aan een kwalitatief goede club zou komen. Er was concrete interesse van een paar clubs, maar Utrecht had mijn voorkeur. Op voorhand al.”

Be Sociable, Share!