FC Den Bosch en OJC gaan voor vrouwenvoetbal

FC Den Bosch heeft zich bij de KNVB gemeld voor deelname aan de hoogste vrouwencompetitie. Op dit moment is dit de Eredivisie Vrouwen en ingaande komend seizoen moet dit de BeNe league worden. Deze competitie zal straks van start gaan voor Belgische en Nederlandse vrouwenteams onder auspiciën van de beide voetbalbonden KNVB en KBVB. De UEFA ziet deze competitie als een pilot en heeft hiervoor toestemming gegeven.

Daar waar FC Den Bosch haar BVO licentie en naam verleent, gaat OJC ROSMALEN haar faciliteiten en accommodatie ter beschikking stellen. De Stichting Vrouwen en Meisjes Voetbal Brabant neemt de organisatorische inclusief voetbaltechnische en financiële verantwoordelijkheden op zich. De KNVB neemt de aanmelding serieus en gaat deze beoordelen. Op korte termijn wordt een reactie van de voetbalbond verwacht.

Noord-Brabant heeft een sterke reputatie als het gaat om vrouwenvoetbal en wint enorm aan terrein. Toch heeft Brabant geen (stoer) vrouwenteam op het hoogste niveau. Daarin kan nu verandering komen en mogelijk wordt FC Den Bosch de achtste club op het hoogste niveau in Nederland.

Draagvlak

FC Den Bosch en OJC ROSMALEN zijn blij dat ze elkaar kunnen versterken en dat zij hun waarde  kunnen hebben voor het vrouwenvoetbal. Voor beide clubs betekent het een intensivering van de samenwerking en een verbreding van haar maatschappelijk draagvlak. Tevens biedt het behoorlijke mogelijkheden en past de komst van het team en deelname aan de league in de sportieve ambities van OJC ROSMALEN, FC Den Bosch, de Gemeente ’s-Hertogenbosch en de provincie Noord Brabant.

Bron FC Den Bosch

Be Sociable, Share!