Afwachten

foto Geert van Erven

Positief blijven denken. Heel veel anders rest de voetballende meiden van Willem II niet. En die van AZ. En nu ook al hun collega’s van FC Utrecht. Met veel enthousiasme werd in 2007 het startsein gegeven van de vrouweneredivisie, maar na een hoopvol begin en een tussenopleving in 2009 vanwege het succes van Oranje op het EK in Finland, dreigt het verhaal als een nachtkaars uit te gaan. “Het is crisis bij een aantal clubs wat betreft de mannen en dat sijpelt door naar onderen. Wij vrouwen zijn dan de eerste slachtoffers van de bezuinigingen. Het kan nu twee kanten op. Ik zet in op een nieuwe stap bij een andere eredivisieclub om van daaruit mijn dromen alsnog waar te kunnen maken: het Nederlands elftal en een club in het buitenland”, bekent Mauri van de Wetering.

In haar achterhoofd had de voetbalster uit Liempde haar zinnen gezet op een overgang naar PSV, de club waarvan zij al jaren supporter is en dat bekrachtigt in de vorm van een seizoenkaart. “Maar die gaan helaas nog niet van start met een vrouwenafdeling. VVV Venlo is de dichtstbijzijnde vereniging. Met mijn voormalige teamgenoten die daar spelen heb ik zeer regelmatig contact, maar er is bij mijn weten nog geen balletje opgegooid. Als ik het goed begrepen heb, komt er straks vanuit de KNVB een herverdeling van de meiden die nu de dupe zijn van de opheffingen onder de clubs die wel doorgaan. Ik zit volgend seizoen in mijn vierde jaar van de opleiding Sport en Bewegen in Tilburg en moet veel stages gaan afwerken. Wat dat betreft dus gunstig voor mij, want die kun je overal in het land laten plaatsvinden”, houdt de aanvalster – op de foto in duel met boegbeeld Daphne Koster van AZ – de moed erin.

Het zit even niet mee voor Van de Wetering, die bij DVG voor het eerst met de voetbalsport in aanraking kwam en via ODC in Tilburg belandde. Vocht in haar knie was voor de medici van de bond aanleiding haar buiten de selectie van Oranje onder 19 te houden. Die groep werkt(e) deze dagen een toernooi af in het Spaanse La Manga. Gelukje bij dat ongelukje: een MRI scan wees uit dat er geen beschadigingen zijn aan het gewricht. Het seizoen met Willem II tot een goed einde brengen is momenteel haar hoofddoel. “Ik heb al flinke stappen gemaakt in mijn ontwikkeling sinds mijn komst in 2008. Ik hoop straks op nieuwe prikkels. Maar meer dan afwachten als je het hebt over mijn persoonlijke toekomst, is er nu even niet bij.” Naast positief denken.

 

Be Sociable, Share!