‘Zuur, maar leerzaam’

‘Met een punt mochten ze al blij zijn en dan pakken ze er nog drie ook.’ Woorden van die strekking, gevolgd door een aantal vloeksalvo’s gaven weer hoe de stemming bij Nuenen was, vlak nadat de debutant in de Hoofdklasse bij Dongen in extremis de 2-1 had geïncasseerd. Nadat de heftigste emoties gezakt waren, volgde de – pijnlijke – zelfreflectie. “Dit lag puur aan onszelf. Je moet ze er natuurlijk wel inschieten.”

Een man die het bij voorkeur simpel houdt, die Pierre van den Eeden, coach van Nuenen. Formuleert niet ingewikkeld en zegt waar het vanuit zijn perspectief op staat. “Als wij doorgaan zoals we vandaag speelden, moeten die punten straks gaan komen. Dat kan niet anders. Een zure nederlaag maar ook een leerzame. Dit is geen eerste klasse, hoewel ik Dongen eerlijk gezegd een beetje vond tegenvallen. Maar misschien was dat inderdaad wel onze verdienste. Nee, aan de gretigheid zal het bij ons nooit liggen. Ik moet deze jongens eerder afremmen.”

En dat terwijl de coach verwacht dat zijn selectie pas over ongeveer drie weken conditioneel op niveau zal zijn. “Wij werken volgens de periodiseringtheorie van Raymond Verheijen. Vorig seizoen kenden we eigenlijk maar één spierblessuregeval, geen toeval. Soms trainen we in deze fase  maar een uurtje of vijf kwartier. Dan zie je ze kijken. Hè, is het nu al afgelopen?”

Paardenlongen

Roomser dan de paus is hij natuurlijk niet en toen sterkhouder Mart van de Gevel (foto) aangaf dat hij tegen Dongen kon spelen, ondanks maar één oefenpotje met het tweede, stelde Van den Eeden hem gewoon op. “Mart heeft wat last van een zwevend stukje bot in een enkel. Goeie speler ja. Met paardenlongen. Leverde zelf zijn contract in bij Helmond Sport, omdat hij onvoldoende kansen kreeg. Tien spelers die vandaag op het veld stonden, hebben een verleden bij de profs. Nuenense jongens, die het daar net niet redden, maar voor ons heel bruikbare voetballers zijn.” Een fris ploegje, dat Nuenen. En als de eerste indruk inderdaad doorslaggevend blijkt te zijn, een team dat een aanwinst voor de Hoofdklasse is.

Be Sociable, Share!