Zou Nuenen dan …? ‘Nee, nee, nee.’

foto Gerald van Zanten

Laatst tegen UDI’19 waren er volgens Tommy Jacobs veel herkenningspunten ten aanzien van de zo succesvolle voorgaande jaargang, maar een constante is daarin nog niet ontdekken. “Vooraf hadden we al aangegeven dat het een moeilijk seizoen zou kunnen worden. Dat is een tweede jaar op een bepaald niveau namelijk bijna altijd”, verklaart de middenvelder de middelmatige prestaties van Nuenen tot nu toe.

Het feit dat Nuenen eigenlijk nog niet één keer in de sterkste formatie heeft kunnen voetballen, wil Jacobs niet aangrijpen als excuus. “Natuurlijk zou dat gegeven kunnen meespelen, maar ik vind dat onze selectie kwalitatief breed genoeg is om daarmee om te gaan. Waar het om draait is volgens mij het vertrouwen. Het vertouwen om die ene bal net wel te durven vragen. Om die ene keer wel open te draaien en te openen. Kleine dingen die het verschil maken als de krachtsverschillen tussen de teams niet heel erg groot is. Kijk, iedereen weet nu wel hoe wij spelen. Het is aan ons om antwoorden te verzinnen als de tegenstander hoog druk zet, om maar eens een voorbeeld te noemen.”

Verkeerde moment

Door de wisselvalligheid is ook de mentale weerbaarheid aangetast. Een tegenslag heeft in deze dagen al gauw het effect van een mokerslag. “Die 1-1 van Venray viel zaterdag net op het verkeerde moment”, geeft Jacobs in dat verband veelzeggend aan. Want een tegentreffer komt in de regel natuurlijk nooit gelegen. “Ja, maar als die vlak voor rust valt, neem je die toch mee de kleedkamer in. Dan ga je er toch over zitten nadenken met zijn allen. De gelukjes dat je zoals in deze wedstrijd de rust met 0-1 bereikt, hebben we nu even niet. Zoals we ook geen penalty kregen bij een in mijn ogen zuivere overtreding op Mark Werts. Fluit hij die wel, dan is het normaal gesproken 0-2.”

Zou de revelatie van vorig seizoen dan …? “Nee, nee, nee. Wij gaan echt niet in gevaar komen. Al moeten we er nu wel voor zorgen dat we punten pakken in de twee resterende duels voor de winterstop tegen Groene Ster en Dongen. En dat kan”, aldus de routinier die Nuenen bij de koploper nog wel op 0-1 pegelde. “Na die 2-1 van hun voelde je in het veld de bui al hangen bij ons. Hadden we niet meer de power om terug te slaan.” Met name op dat gebied lijkt vooralsnog de meeste winst te halen voor de ploeg van Pierre van den Eeden.

foto Gerald van Zanten

Be Sociable, Share!