‘Zou mooi zijn als Blauw Geel degradeert’

foto Gerald van Zanten

foto Gerald van Zanten

En of er een rivaliteit heerst tussen UDI’19 en Blauw Geel’38. “Dat zit er van jongs af aan ingebakken, hè. Je kunt het vergelijken met een lokale Ajax-Feyenoord, ja. Wie wij dan zijn? Ajax!”, zegt PSV-fan Thijs van Hoeij in de aanloop naar de derby op Tweede Paasdag. “Ik zou het mooi vinden als zij degraderen”, strooit de 24-jarige doelman van UDI alvast wat extra peper in het Uje-Veggel sausje.

Andersom zou dat echter ook weleens het geval kunnen zijn en ondanks de reeks (drie gespeeld, negen punten) van UDI is die mogelijkheid nog niet uitgesloten. Ook getuige de uitspraken van Van Hoeij. “Wij kijken nog steeds naar onderen. Moeten dat ook wel, want de verschillen zijn zo gering. Maar vier punten tussen de nummers drie tot en met tien! Gelukkig hebben wij de opgaande lijn te pakken de laatste weken. Ikzelf trouwens ook. Heb eindelijk weer eens een paar belangrijke reddingen kunnen verrichten. Zo sterk en constant als in mijn debuutseizoen, vijf jaar geleden, ben ik echter nog niet. Geen idee waar dat aan ligt. Maar zoals ik zei: het zit er weer aan te komen. Ik ga ervan uit dat mijn beste jaren nog volgen.”

Nacompetitie

Wegdromen over wat eventueel nog in het vat zit, laat Van Hoeij naar eigen zeggen liever achterwege. Dus niet mijmeren wat betreft komend seizoen als het Uden-gehalte binnen de selectie door de komst van Hofmeijer, Wassenberg en Van Zanten verder is toegenomen en ook niet over het nu. “Onder de spelers leeft dat issue van die drie niet. Bovendien, er gaan ook een paar jongens weg, nietwaar? Hoe dan ook, dat is allemaal voor later. De derde plaats? Ja, die geeft straks waarschijnlijk recht op deelname aan de nacompetitie en als we die halen, zou dat heel mooi zijn. Nou, dat weet ik nog zo net niet”, reageert Van Hoeij op de keuze die hem voorgelegd wordt: nacompetitie, maar dan maandag wel verliezen van de rivaal. “Dat potje zou ik toch wel heel erg graag willen winnen. Ten koste van alles? Ehh, vind wel dat alles binnen de grenzen van het normale moet blijven. Maar zou het eerlijk gezegd mooi vinden als zij degraderen. Volgend jaar geen derby? Maakt me niets uit.”

Voordat er om 14.30 wordt afgetrapt, komt zowel UDI als Blauw Geel ook zaterdag in actie. De Udenaren spelen dan opnieuw thuis, tegen Schijndel. “Ook een mooie pot. Schijndel is goed bezig de laatste tijd. Jammer dat die wedstrijd niet meetelt voor de derde periode, waarin beide teams kansrijk zijn, maar wij het vooralsnog niet in eigen hand hebben.” Ja, ja, het beloven nog spannende weken te worden tot medio mei. Of later zelfs….

Be Sociable, Share!