Zo snel kan het gaan

“Wat goed is, komt snel, hè?” In nog geen vier dagen tijd sprong Harry Blokhuis op de trein die Venray heet. “Een ambitieuze club in een regio zonder al teveel sportieve concurrentie en veel industrie. In mijn achterhoofd heb ik altijd gehoopt een keer voor die club werkzaam te mogen zijn. Je bent daarbij wel afhankelijk van de omstandigheden en die waren mij nu gunstig gezind”, aldus de Udenaar, thans coach van eersteklasser Sparta’25.

“Dat Bert Ruijsch Venray al na één jaar gaat verlaten, is zo’n omstandigheid. Niet alledaags. En ik was nadat ik mijn vertrek bij Sparta’25 had aangekondigd natuurlijk vrij en zoekende. Ik had al met een paar club gesproken, maar het gevoel daarbij was niet honderd procent. Zoals bij Venray wel het geval was en is. We waren er snel uit. Met een regionaal getint elftal willen zij op termijn doorgroeien naar de top van het amateurvoetbal. Niet alleen een mooie, maar ook een realistische uitdaging, gezien de mogelijkheden”, vindt de voormalig trainer van clubs als De Treffers, Gemert, Blauw Geel’38 en UDI’19.

UDI

“Klopt, ik heb ook gesolliciteerd bij UDI. In mijn beleving was het mogelijk om daar voor een vierde periode aan de slag te gaan, maar de leiding dacht daar anders over. En dat mag, hoor. Met Bas Gösgens hebben ze volgens mij een prima vent binnengehaald.” Volgend jaar dan maar tegenover UDI, er vanuit gaande dat de Udenaren dan weer in de Hoofdklasse B actief zijn. En Venray nog steeds in die afdeling voetbalt. “Gezien het materiaal zou je dat wel mogen verwachten, ja. Dan ook tegen Sparta’25? Ha, dat zou het toppunt zijn. Onmogelijk is het niet, maar toch tip ik Schijndel als kampioenskandidaat nummer één.”

Be Sociable, Share!