‘Zo ga je niet met mensen om, vind ik’

foto Gerald van Zanten

foto Gerald van Zanten

Roel van Delft en Achilles Veen zijn per direct uit elkaar gegaan. De spits die twee weken een kruisbandoperatie onderging kon zich naar eigen zeggen niet verenigen met bepaalde zaken bij de zaterdaghoofdklasser. “Er zijn dingen gebeurd die in mijn ogen niet kunnen. Zo ga je niet met mensen om, vind ik.”

Over wat er zich dan heeft afgespeeld wenst Van Delft geen uitspraken te doen. “Geldperikelen? Dat is één puntje, maar er zijn meerdere oorzaken. En nu heb ik eigenlijk alweer teveel gezegd. Ik voel me gewoon niet geroepen om de redenen aan te geven. Ja, ik weet dat dit speculaties in de hand werkt, maar dat is dan maar zo. Die waaien vanzelf wel weer over. Ik weet zelf haarfijn hoe het in elkaar zit en dat is voor mij voldoende.”

Clubloos

Van Delft zou sowieso pas op zijn vroegst na de komende winterstop zijn rentree maken op het voetbalveld. “Er staat acht tot negen maanden voor de revalidatie, dus reken maar uit. Op welk veld? Dat weet ik nog niet. Voor de zekerheid heb ik alvast een overschrijvingsformulier aangevraagd. Of ik daar voor 15 juni gebruik van maak, weet ik nog niet. Op dit moment vind ik een jaar clubloos zijn misschien wel de meest reële optie. Ik moet nu eerst zorgen dat ik weer helemaal fit word. En van daaruit kijk ik straks dan wel hoe het gaat. Na drie jaar een abrupt einde bij Veen inderdaad. Jammer, want ik heb er over het algemeen een leuke tijd gehad. Maar nu ben ik er klaar mee.”

Be Sociable, Share!