‘Zin in’

foto Gerald van Zanten

foto Gerald van Zanten

Zo, de ene club is nu zo goed als veilig. Nu die andere nog. Toen Randy Hofmeijer meteen na afloop van JVC Cuijk-Gemert (2-1) op de hoogte werd gebracht van de tussenstand bij UDI’19-Blauw Geel’38 dacht de Udense middenvelder van Cuijk dat deze Paasmaandag helemaal niet meer stuk kon. “Balen dat het daar toch nog 3-3 werd”, was Hofmeijer na het douchen snel op de hoogte van die ogenschijnlijk 1 april-achtige ontwikkelingen in zijn woonplaats.

“Maar ik ga ervan uit dat UDI het sowieso gaat redden. Zoals wij nu met JVC een flinke stap gezet hebben. Na vier nederlagen op rij kwam deze overwinning op Gemert zeer gelegen. Met inderdaad het nodige geluk, maar dat telt uiteindelijk niet, hè. Zaterdag in Sneek kunnen we de klus definitief klaren. En nu we wat vrijer in het hoofd zullen zijn, zal ook de kwaliteit van het spel verbeteren. Het één heeft toch met het ander te maken.”

Binnenkort komt er hoe dan ook een einde aan een tijdperk voor Hofmeijer. “Acht jaar is natuurlijk niet niks. Maar dit was hèt moment om met mijn ouwe clubje nog een keer voor een prijs te gaan. Hier bij JVC gaat dat niet lukken. Als we iedereen fit hebben, kunnen we het de bovenste ploegen lastig maken. Maar meer dan een vijfde of zesde plaats zit er in de Topklasse niet in. En bij tegenslag kun je zomaar wegzakken, dan word je op details om de oren geslagen en verlies je vier keer achter elkaar. Straks met UDI kun je op een lager niveau serieus bovenin meedoen. Heb daar echt zin in. In een mooie competitie, vermoedelijk met ploegen als OJC, Blauw Geel, Gemert, noem maar op.”

Falkenstein

Want dat die laatste ploeg na de zomer in de Hoofdklasse voetbalt, daarover valt haast niet meer te twijfelen. “Gemert? Dat team zit best goed in elkaar, hoewel ze niet heel erg veel creëren. Ik vind dat ze teveel afhankelijk zijn van Jorzolino Falkenstein, die ik tegen ons heel goed vond spelen. Bij 0-1 hadden wij mazzel toen onze keeper geweldig redding bracht. In de aanval die volgde maakten wij de 1-1. Zat het ons ook eens een keer mee”, aldus Hofmeijer, die uitlegt waarom Hans Kraay niet aanwezig was. “Kraay was zaterdag al ziek en reed uit voorzorg met eigen vervoer naar Emmen. Zondag verergerde zijn gesteldheid blijkbaar zodanig dat zelfs de huisarts langs diende te komen, heb ik begrepen. Maar waarschijnlijk heeft hij maandag een opkikker gekregen toen hij hoorde dat wij gewonnen hadden..”

KLIK HIER VOOR FOTOREPORTAGE GERALD VAN ZANTEN VAN JVC CUIJK-GEMERT

Be Sociable, Share!