‘Zijn er nog lang niet’

foto Thijs Meeuwsen

foto Thijs Meeuwsen

Met Schijndel en Blauw Geel’38 is OJC Rosmalen vooralsnog de enige ploeg met de maximale score in de Hoofdklasse B. Toch heft Wesley Meeuwsen de waarschuwende vinger. “Zes uit twee geeft wat rust, maar niet veel meer dan dat. Zo overtuigend hebben we niet gespeeld tot nu toe. Tegen bovendien twee niet echt imponerende teams. We zijn met OJC nog lang niet waar we zijn moeten.”

Die boodschap deelde de aanvalsleider van de Rosmalenaren sommige ploeggenoten in ieder geval alvast mede na de 4-1 winst op Bekkerveld. “Zodat we niet gaan denken dat we het wel effe zullen doen.” Volgens Meeuwsen geen psychologie van de koude grond, maar een statement puur gebaseerd op de ontwikkelingen binnen de lijnen. “Ik vond Bekkerveld weinig verheffend, laat ik het zo omschrijven. Toch lieten wij die ploeg na rust tot 2-1 terugkomen. Precies, door een gebrek aan scherpte. Die vorm van gemakzucht zal eruit moeten, want anders gaan wij het lastig krijgen tegen clubs die meer inhoud hebben en meer druk op de bal uitoefenen.”

Zoals wellicht Baronie, de eerstkomende opponent. “Wij kunnen goed voetballen, dat is onze grootste kracht. En dat moeten we dus vooral blijven doen. Maar soms is het ook nodig een situatie eens niet voetballend op te willen lossen. En daarnaast wat meer fysiek in de strijd te gooien. Naar die balans tussen aanvallen maar ook verdedigen moeten wij toe. Baronie en een week later Gemert zijn wat dat aangaat prima tests, ja. Dan kunnen we al een stuk beter inschatten hoe de krachtsverhoudingen werkelijk liggen”, weet de spits wiens naam tegen de gepromoveerde Limburgers trouwens ontbrak op het scoreformulier.

Eindstation

“Ik mag de penalty’s niet nemen, hè. Thijs van der Velden is al een tijdje de eerste man en zolang hij ze blijft maken, ha, ha.” Meeuwsen zegt het met een dolletje, maar het toont wel aan hoe eager hij nog altijd is om te scoren. “Ja, maar ook om hier iets moois neer te zetten. Na wat omzwervingen ben ik weer terug bij mijn club en dat zal zo blijven. Ik zie OJC als mijn eindstation. Ik ben nu 27 en verwacht nog zeker een jaartje of drie, vier mijn bijdrage te kunnen leveren aan de uitbouw van wat nu al staat. Van OJC een goeie hoofdklasser maken met op de lange termijn misschien wel uitzicht op meer.” Als de aanstormende jeugd definitief heeft aangehaakt? “Ook. We hebben nu grofweg veertien,vijftien spelers die direct inzetbaar zijn. Die kern zal in meerdere opzichten moeten groeien. Een echte linksbuiten hebben we nu bijvoorbeeld niet.”

Realisme kenmerkt Meeuwsen. Met kritische kanttekeningen, maar ook betrokkenheid. Dat het hem ernst is, bleek uit de geleverde trainingsarbeid gedurende de afgelopen zomerstop. De Wesley Meeuwsen anno najaar 2013 oogt daardoor fitter dan ooit. “Bij de eerste training van Blauw Geel ruim een jaar geleden woog ik 95 kilo. Later schommelde het gewicht rond 92/93. Nu weeg ik 89. Ik kan nu niet zeggen dat ik me daardoor heel veel fitter voel dan voorheen. Maar kwaad kan het nooit. Ik heb de laatste jaren nogal getobd met mijn knie en daar had ik schoon genoeg van. Bij Blauw Geel miste ik bijvoorbeeld iets van acht wedstrijden vanwege blessures. Ik kan nu in ieder geval zeggen dat ik er qua preventie alles aan gedaan heb.”

Be Sociable, Share!