‘Zij waren beter’

foto Robert Janzen

UDI’19/Beter Bed wil graag voetballen vanuit de controle om van daaruit via de vleugels tot aanvallen te komen. Vorige week liet NEC al zien dat de koploper van de Hoofdklasse C kwetsbaar is als dat beoogde spel ontregeld wordt. Waar het in Nijmegen nog goed afliep voor UDI, leed de ploeg van Chris van den Dungen tegen Rohda Raalte de eerste nederlaag (1-3) van het seizoen.

“Het moment dat je een keer zou verliezen, kwam na zo’n lange reeks natuurlijk dichterbij. Jammer, maar niet meer dan dat. We staan nog steeds bovenaan. Bovendien moet je durven toegeven wanneer de tegenstander beter is, zoals vandaag. Vanaf de start stopten zij er enorm veel power en energie in en hielden dat vol tot op het laatst. Knap, een complete ploeg, moet ik zeggen”, reageerde Van den Dungen nuchter op het tikkie van een naaste concurrent.

Mamaar

Controlerende middenvelder Mourad Mamaar weet het verlies in eerste instantie aan de allesbehalve wakkere start van zijn team. “Hun trainer had ons tegen NEC gezien en heeft zijn huiswerk goed gedaan. Daar waar wij pogingen tot opbouw ondernamen, zetten zij ons vast. Uiteindelijk konden we de controle over de wedstrijd wel overnemen, maar naar voren toe was het te weinig. Geknokt hebben we afgezien van de beginfase zeker, maar we hebben heel weinig uitgespeelde kansen bij elkaar kunnen voetballen. En dat was zeker ook een verdienste van Rohda. Al kwamen zij meteen na rust simpel en op dat moment een beetje uit het niets op 1-2. Voor ons gezien het verloop van de wedstrijd in dat stadium al een breekpunt.”

Schoonheid

Zo had het fan-tas-tische doelpunt van topscorer Sam Wassenberg achteraf met name waarde voor hemzelf. De spits kreeg nauwelijks een bal waar hij iets mee kon en was dan ook redelijk onzichtbaar. Behalve in die minuut 32. Komend vanaf links kwam Wassenberg met de bal aan de voet naar binnen en knalde die met een korte voetbeweging – beetje half binnenkant, half wreef – onbedaarlijk hard met een tikkeltje curve in de rechterbovenhoek. Per saldo niet meer dan een voetnoot, maar desalniettemin echt een schoonheid van een doelpunt, deze nummer veertien van het seizoen.

Be Sociable, Share!