Zij- en achterdeuren

Prommayon BG

foto Gerald van Zanten

Enerzijds was hij bereid om door te gaan bij Blauw Geel’38 als assistent van Francois Gesthuizen. Maar toen de leiding van de Veghelse hoofdklasser besloot Lodewijk van Helvoirt na de zomer door te schuiven, was Geoffrey Prommayon daar niet rouwig om. “Ik merk aan mezelf dat ik de wedstrijden nog teveel als een voetballer beleef. Verdorie, daar had ik zelf wel willen staan om er iets aan te doen..”

Zoals zaterdagavond toen Blauw Geel tegen Schijndel ‘gewoon’ weer drie goals maakte, maar er wederom eentje meer incasseerde. “Niet voor de eerste keer dit seizoen, nee. Daar valt haast niet tegenop te voetballen. Is een beetje de rode draad, hè. Wij geven de doelpunten te makkelijk weg.” Tenenkrommend ziet de voormalige verdediger (41) het af en toe aan. “Frustrerend soms. Voor mezelf en op de eerste plaats natuurlijk ook voor het team waar je onderdeel van bent. Als staf bereiden we de spelers zo goed mogelijk voor, praten over hoe te handelen in bepaalde situaties, maar als dat fluitje gaat moeten zij het doen en zit je zelf langs de kant.”

De drang om zelf als speler weer op dat veld te staan in combinatie met de beslissing die voor hem genomen werd, leidden Prommayon richting PSV. In eerste instantie de amateurtak welteverstaan. “Ik ben er als speler twee jaar uit geweest, maar met de nodige trainingsarbeid vooraf moet het mogelijk zijn om straks op het niveau van de Tweede Klasse te voetballen. En wie weet openen zich dan ook andere deuren”, verwijst Prommayon naar een voetbaltechnische functie in het Eindhovense. “Want het is niet zo dat ik het trainerschap niets voor mij vindt. De benodigde papieren zou ik echt nog wel willen behalen. Daarnaast lijkt de scouting me ook een mooie uitdaging.”

Achterdeur

Prioriteit nummer één luidt in deze dagen echter klassenbehoud met Blauw Geel. “Het is even afwachten wat de andere uitslagen dit weekend opleveren, maar in feite zijn we nu weer afhankelijk van.” Mits… ”Ja, als we alles winnen, blijven we er hoogstwaarschijnlijk op eigen kracht in. We zetten onlangs een aardig reeksje neer, dus het zit er wel in.” Maar ja, die vermaledijde achterdeur, hè. “Ikzelf weer meedoen? Nee, is totaal niet aan de orde. Zou ook niet goed zijn. Ondanks alles heeft de huidige spelersgroep genoeg kwaliteit om de klus eigenhandig te klaren.”

Be Sociable, Share!