‘Zeven wedstrijden is totaal belachelijk’

foto Gerald van Zanten

Toen hij dinsdag de brief van de KNVB las, wreef hij zich voor de zekerheid nog maar eens een keer de ogen uit. Maar het stond er toch echt: zeven wedstrijden geschorst. “Code 32. Een elleboogstoot en raak, buiten een spelsituatie. Als ik daadwerkelijk bewust een elleboog had uitgedeeld, zou ik het nog kunnen begrijpen. Maar wat die scheidsrechter constateerde, was verre van wat er in werkelijkheid gebeurd is”, verzekert Roel van Delft.

De spits van Achilles Veen herhaalt voor de zoveelste keer deze week wat er zaterdag plaatsvond in Kloetinge, ongeveer halverwege de tweede helft. “Ik was in duel met de aanvoerder van Kloetinge. We vielen beiden op de grond, ik een beetje op hem. We wilden alle twee snel verder met het spel en er ontstond wat duw- en trekwerk, je kent dat wel. Met mijn hand duwde ik zijn been weg en ik geef toe, dat was wat aan de wilde kant. Waarop die speler begon te schreeuwen. De scheidsrechter, die rechts van ons stond en het nooit goed gezien kan hebben, reageerde daarop door mij een rode kaart te geven vanwege een elleboogstoot. Onze assistent-trainer had het voorval van redelijk dichtbij gezien en gaf commentaar op de beslissing, die dus totaal onterecht was. Hij kreeg ook rood.”

Schreeuw

Inmiddels heeft Van Delft naar aanleiding van de uitsluiting die gebaseerd is op het rapport van scheidsrechter Wijbenga een verweerschrift ingediend bij de bond. Net als de club Veen en de betreffende voetballer van de Zeeuwse zaterdaghoofdklasser. “Hoewel hij zich dus aanstelde met die schreeuw, vond ik het wel fideel dat hij in zijn verklaring aangaf dat het absoluut geen elleboogstoot was. Althans, dat heb ik begrepen. Het is echt gegaan zoals ik zojuist omschreven heb. Daarvoor een straf van zeven wedstrijden krijgen, is totaal belachelijk. Tegen Nivo Sparta ben ik sowieso geschorst. Ben niet zo thuis in deze materie, maar volgens mij kan de straf afhankelijk van de aanname van ons beroep daarna worden opgeschort totdat er een uitspraak is. Ik ga er echter vanuit dat het gezonde verstand zal zegevieren.”

Be Sociable, Share!