‘Zet niet alles opzij voor alleen reiskosten’

foto Gerald van Zanten

foto Gerald van Zanten

Jamie Kankam blijft bij Baronie. Voor de 21-jarige verdediger én huidig topscorer was belangstelling van met name Willem II. “Ik heb daar twee testwedstrijden gespeeld en volgens hen stak ik er bovenuit. Maar dat bleek vervolgens niet uit hetgeen ze me aanboden. Voor alleen reiskosten zet ik niet zowat alles opzij wat ik nu heb opgebouwd.”

Zodoende zullen de mutaties binnen de selectie van de Bredase hoofdklasser vermoedelijk beperkt blijven tot drie spelers: Emre Ucerler (die al weg is), doelman Robbert van Oorschot (waarschijnlijk terug naar Advendo) en de gewilde Benjamin van Wanrooij. “Dat gegeven sterkte mij in het gevoel dat ik sowieso bij Baroniemoest blijven. Een hoofdklasser hier uit de buurt toonde interesse, maar nee. Die heb ik bedankt. Dongen? Ja. Weet trouwens niet of dat ik wel moet zeggen, ligt nogal gevoelig hier. Trouwens, ook als Willem II met een ander voorstel was gekomen, had ik daar goed over moeten nadenken. Ik zit in mijn afstudeerperiode aan de school voor Sociaal Pedagogische Hulpverlening en ben jongerenwerker. Dat is een zekerheid die ik niet zomaar overboord gooi.”

Daarnaast een potje voetballen vindt Kankam tegenwoordig allang best. “Natuurlijk is voetballen op hoofdklassenniveau best serieus, begrijp me niet verkeerd. Maar mijn persoonlijke drive om hogerop te komen is niet meer hoe die ooit was. Bij Willem II had ik mijn wedstrijden waarschijnlijk met de beloften gespeeld en getraind met de eerste selectie. Gezien mijn ervaringen uit het verleden bij RKC weet ik dan al zo’n beetje waar het op uitdraait. Voetballen op zich vind ik uiteraard leuk om te doen. En dan vooral, zoals bij Baronie, gezamenlijk werken aan de teamprestatie. Maar al het gedoe eromheen kan me eerlijk gezegd gestolen worden. Heb eigenlijk een afkeer gekregen van het wereldje. Redelijk bekrompen allemaal.”

Scouts

Hoe dan ook, zijn voetballende prestaties springen blijkbaar in het oog bij de diverse scouts. “Dat frivole in mijn spel, dat zoeken naar voetballende oplossingen, zal nooit helemaal verdwijnen. Toch ben ik een stuk zakelijker geworden. Soms komt het nu voor dat ik ballen simpelweg wegpeer, ha, ha. Ja, ik scoor zo nu en dan ook nog. Ben vroeger aanvaller geweest, hè. Dat een verdediger topscorer is zegt natuurlijk ook iets over het totale beeld. Gelukkig komt Chafik Boushaba er weer aan na zijn blessure. Dan gaat hij mijn rol als topscorer gegarandeerd overnemen. Zondag thuis tegen Dongen, ja. Een aardig affiche. Waarbij vooral zij moeten”, legt Kankam de druk alvast bij de ploeg die sinds de entree in de hoofdklasse nog niet wist te winnen van Baronie. “Ook wij zijn nog niet veilig, klopt. Maar dat gaat goed komen, twijfel daar niet aan. Misschien kunnen we er zelfs nog deelname aan de nacompetitie uitslepen…”

Be Sociable, Share!