‘Zet die goal maar op mijn naam’

foto Mick O Photography

De geleerden waren het er niet over eens. Uiteindelijk maakte het natuurlijk geen fluit uit wie de bal het laatst aanraakte, voordat die over de lijn verdween. Met zijn tienen had Nuenen in en tegen Venray in de laatste minuut van de officiële speeltijd immers de 1-0 weggepoetst. Dat was wat telde. “Door de speaker werd ik als doelpuntenmaker omgeroepen. Volgens mij raakte niemand die bal aan. Dus zet die goal maar op mijn naam”, stelde Patrick Philippart.

Een dolle boel bij Nuenen daarna en het had even later nog gekker kunnen worden als invaller Gijs Kiebert met een gapende doelmond voor zich  niet naast had gemikt. “Het werd een aparte wedstrijd na die rode kaart voor Koen Bots. Dat tweede geel voor hem was ongelukkig, maar wel terecht. Hij probeerde nog wat te maken van een slechte uittrap van onze keeper en was vervolgens een fractie te laat in het duel.”

Linksback

Frappant was dat Nuenen na de veldverwijzing beter functioneerde. “Tijdens de rust hadden we het gevoel dat het kon”, zegt Philippart, die van linksbuiten tot linksback getransformeerd werd. Het zicht op een resultaat werd minder nadat Joosten Venray op 1-0 had gezet. “Wij bleven zo lang in de wedstrijd omdat Venray het nadien slecht uitspeelde, vond ik. Het was niet echt te zien dat Nuenen met een man minder voetbalde, maar voorin konden we begrijpelijkerwijs niet al teveel afdwingen.”

Bijstellen

Totdat de negentigste minuut aanbrak. Vrije schop vanaf rechts. Philippart sneed de bal aan richting doel. Werd de voorzet onderweg nou wel of niet aangeraakt? “Mart van de Gevel raakte de bal met zijn hoofd en via mijn scheenbeen ging die over de lijn”, liet Noel Jansen geen twijfels bestaan over de ware toedracht. “Hoe dan ook heeft Nuenen ook in dit duel laten zien dat het zich met iedereen kan meten. Daar waar we nu staan, horen we thuis. Die doelstelling van handhaving mogen we intussen definitief bijstellen. Volgende week Gemert, een wedstrijd waar wij al een poosje naar uitkijken. Vorig jaar had ik trouwens bijna bij die club gespeeld. Ik denk dat we een kans maken.”

 

Be Sociable, Share!