Zes uit en zeven in bij Dongen

TonJansensDe komst van Revy Rosalia, Mounir Mamaar, Sander de Bont en Stijn Biemans naar Dongen was al langer bekend. Richting D-Day (15 juni) heeft de hoofdklasser ter compensatie van de zes afzwaaiende voetballers nog eens drie spelers vastgelegd. “Hoe één en ander uitpakt zal moeten blijken, maar gezien de mogelijkheden die Dongen heeft zijn we niet ontevreden over de invulling van de nieuwe selectie”, vindt technisch manager Ton Jansens.

Begrijpelijk, want met links en rechts wat schuifopties lijken alle posities dubbel bezet. De leemte in de spitspositie die de vertrekkers Jeroen Nagel (in onderhandeling met Xerxes) en Roel Willemsen (stopt) lieten, is opgevuld met De Bont en Maarten Kreeft. Deze 28-jarige aanvaller komt over van zondageersteklasser PFC. “Hij verhuist naar Breda en heeft zich zelf aangemeld bij drie clubs in de regio: Baronie, DESK en Dongen. Onze nieuwe trainer Ron Timmers heeft hem in actie gezien en gaf een positief advies”, aldus Jansens (foto).

Daarnaast sluiten de verdedigers Mitchell van der Stappen (22, Poppel) en Safi Esmati (21, Jong NAC) aan. “Mitchell heeft het bij Kozakken Boys niet gered. Bij ons krijgt hij de kans zich te bewijzen in het centrum van de defensie. Voor flankverdediger Esmati geldt hetzelfde. Het zijn in ieder geval mannen waar ’n goeie kop op staat. Per saldo wordt het hard knokken voor een plaatsje, voor iedereen trouwens. Geeft niets, wat concurrentie is nooit verkeerd. De breedte van de selectie heeft Dongen in de tweede seizoenshelft een beetje opgebroken. Dat probleem denken we nu aardig  ondervangen te hebben.”

Derde keeper

Bij het wegvallen van Dennis Amkreutz (stopt), Manuel de Ceuster (herstellende van een kruisbandoperatie en straks Dongen 2), Larry van Ommen (Nivo Sparta), Sonny Moerenhout (lager elftal), Nagel en Willemse blijft het volgens Jansens. “Honderd procent zekerheid hebben we zondag pas, maar bij mijn weten speelt er niks meer. We zoeken alleen nog een derde keeper, omdat de huidige kandidaat ondanks een toezegging plots aangaf toch te vertrekken. Geen simpele opdracht gezien de tijdsdruk”, weet Jansens, die ook nog in gesprek gaat met Willemse voor een functie in de technische commissie. “Gezien zijn voetbalervaring en persoonlijkheid willen we Roel graag behouden voor de club.”

Be Sociable, Share!