‘Zeg nooit nooit’

UNA haalt potje uit bij VenrayNormaal gesproken zal het bij deze ene keer blijven. Wat niet wegnam dat Dragan Thijssens genoot van zijn opmerkelijke comeback in de hoofdmacht van UNA/Brinvast. Ook al duurde die maar een dikke vijf minuten. “Nooit gedacht dat ik dit nog eens zou meemaken. Dat aparte gevoel van gezamenlijke euforie nadat je team een overwinning over de streep heeft getrokken”, reageert de ex-prof daags na de 1-2 in de topper bij Venray.

Omdat Jurgen Dirkx door schorsingen en vakantie krap in zijn verdedigers zat, polste de coach de huidige speler van UNA 4 vorige week met het oog op een eventuele selectie voor het duel in Venray. “Als ik jullie daarmee kan helpen, waarom niet?, was mijn antwoord. Ik gaf daarbij zelf al aan dat ik hoogstens een kwartiertje zou kunnen spelen. Ik was inmiddels alweer drie en een halfjaar niet meer op dat niveau actief geweest en dan kom je met name qua handelingssnelheid logischerwijs nogal wat tekort.”

In het pompen-of-verzuipen-offensief van de koploper werd Thijssens op dat onderdeel niet echt getest. “Met twee mandekkers op de twee centrale spitsen van Venray en ik daarachter als slot op deur, bleef mijn aantal balcontacten beperkt tot drie. Drie ballen die ik weg diende te koppen.” Hoe dan ook, de winst kwam in de slotfase niet meer in gevaar. Na het laatste fluitsignaal bekroop Thijssens precies hetzelfde gevoel zoals hij dat in het verleden al talloze keren ervoer. “De ontlading was groot, ja. Een terecht overwinning ook. Op een veld waarop eigenlijk niet gespeeld had mogen worden. Je merkte aan alles dat Venray per se wilde voetballen, omdat wij met een flink aantal afwezigen kampten. Wat hun goed recht was. UNA zou waarschijnlijk hetzelfde gedaan hebben. Maar geweldig als je dan toch als overwinnaars de kleedkamer ingaat.”

Vierde

Indien hij geen deel had uitgemaakt van de selectie was Thijssens overigens niet in Noord Limburg geweest als supporter. “Thuis pik ik weleens een wedstrijd mee als wij in de ochtend met het vierde zelf gevoetbald hebben, maar daar blijft het bij”, bekent de 39-jarige verdediger, die in oktober opstapte als trainer van Gestel. “De kans is niet groot dat ik volgend seizoen een andere amateurclub onder mijn hoede heb. Hoewel er wel interesse was. Vooralsnog beperk ik mij wat betreft de voetballerij in die zin tot enkele begeleidende activiteiten voor FC Eindhoven. Dat verhaal bevindt zich nog in een opstartfase. Nee, ik ga er niet vanuit dat ik nog eens voor UNA 1 zal spelen. De drie verdedigers die nu afwezig waren, zijn er dadelijk weer bij. Maar goed, je weet niet hoe het straks loopt. Dus zeg nooit nooit. Ik in ieder geval niet…”

Be Sociable, Share!