‘Ze kunnen het wel, die snotters’

Deels komt zijn reactie ook voort uit het resultaat (0-1). “We moeten ze er zelf natuurlijk wel inschoppen. Maar wat word ik ziek van dat afbraakvoetbal van EHC. Sorry, we konden vandaag niet beter, zei hun trainer Ole Tobiasen.  Tja, volgens mij gaat het om de intenties. Het voetbal is toch uitgevonden om zoveel mogelijk goals proberen te maken? Om plezier te hebben, om te vermaken! Als trainer en liefhebber  zou ik zo niet week in, week uit naar mijn ploeg willen kijken.”

Niks dan complimenten ontving Pierre van den Eeden zondag van de mensen rondom Nuenen. “Op die momenten neem je dat voorkennisgeving aan, terwijl je denkt: ik had liever de punten gehad.” Maar toen het adrenalinepeil een etmaal later tot normale proporties was teruggezakt, kon de coach van Nuenen een en ander weer beter in perspectief plaatsen. “Wij speelden eigenlijk een heel goede tweede helft tegen EHC. Alleen jammer van die kansen. Met het vertoonde spel kunnen we echter vooruit. Want dat is vrijwel altijd maatgevend voor hetgeen nog komen gaat.”

Met andere woorden: Nuenen heeft na vijf duels ‘pas’ zes punten, maar Van den Eeden twijfelt er niet aan dat dit gemiddelde op termijn omhoog gaat. “Omdat we ons gangbare niveau weer aantikken. In voetballend opzicht, maar ook op het mentale vlak. Een maand geleden was het wat dat laatste betreft minder. ‘Het komt wel goed’, zoiets straalden een aantal spelers uit. Daar ben ik toen op ingesprongen. Ik heb ze erop geattendeerd dat niks vanzelf komt. Dat er elke wedstrijd weer ook gewoon energie gevraagd wordt. Die wil om het beste in jezelf naar boven te halen. En dat die derde plaats van vorig seizoen nu geen enkele garantie biedt voor wat dan ook.”

Missen

De boodschap van de coach kwam aan. “Ze kunnen het wel, die snotters. Zaterdagavond Baronie, ik kijk er naar uit. Ook een ploeg die naar voren denkt”, aldus Van den Eeden, die vermoedelijk Noel Jansen weer in de selectie opneemt. De spits is na een dik halfjaar blessureleed zover dat hij kan aanpikken. Voor Ruud Jansen, voorheen aanvoerder van groen en wit, is dat zeker niet het geval. Bij hem is slijtage aan het kraakbeen in een knie geconstateerd en heeft daarvoor een operatie ondergaan. “Dat blijft een langdurig verhaal. Heel erg jammer. Op de eerste plaats voor hemzelf. Hij kan het nu zelfs niet opbrengen om naar de trainingen te komen kijken. Zo erg zit hij ermee in zijn maag. En wij missen hem ook. Een echte aanjager.”

Be Sociable, Share!