Wordt het Gemert of Nuenen voor Philippart?

foto Gerald van Zanten

foto Gerald van Zanten

De winst bij Blauw Geel’38 smaakte heel erg zoet, maar desondanks is Nuenen generaal bezig aan een moeizame campagne tot dusver in de Hoofdklasse. Patrick Philippart onttrok zich nog enigszins aan de misère en dat was ook de scouts van Gemert niet ontgaan. De linksbuiten is in gesprek met de topklasser inzake een overgang komende zomer.

“Het is nog niet rond. Na carnaval moet ik Gemert duidelijkheid verschaffen”, spreekt Philippart openhartig over het dilemma waar hij mee kampt. Want dat is het toch wel een beetje. “Met Nuenen is niks mis. Ik voetbal met mijn vrienden, hartstikke tof. Maar aan de andere kant heb ik ook de ambitie om zo hoog mogelijk te spelen. Er moet een wonder gebeuren wil dat nog bij een BVO plaatsvinden, maar de Topklasse is natuurlijk ook een prima niveau.”

Mits Gemert zich handhaaft op dat platform. “Ja en ik kan niet wachten totdat daar duidelijkheid over is. Maar dat duurt dus nog wel een tijdje. Aan de andere kant is het wel zo dat Gemert bij eventuele degradatie volgend seizoen om het kampioenschap speelt. En dat zie ik hier met Nuenen niet zo één, twee, drie gebeuren.” Wat heet, Pierre van den Eeden en zijn mannen moeten zich eerst maar eens veilig spelen.  “Daar ben ik niet bang voor. Kom op, hè. Met deze selectie mogen wij echt niet in de problemen komen. Klopt, dat zeggen ze bij Blauw Geel ook. Wat daar trouwens aan de hand is, weet ik ook niet. Begin juni werden we nog helemaal weggespeeld door die ploeg, maar momenteel lijkt het in niets meer op dat team”, ondervond ook Philippart zondag in Veghel.

Hart

Maar goed, PP heeft wel andere dingen om zich druk over te maken. What’s it going to be boy? “Ik vraag advies aan verschillende mensen om me heen, maar uiteindelijk moet ik toch zelf die keuze maken. Gemert heeft voor mij de positie van linksbuiten in gedachten. Zou kunnen dat Falkenstein daar vertrekt, ja. Ik weet dat ik het niveau aan kan, maar de enige manier om dat te laten zien is door er daadwerkelijk op te spelen. Negentig procent zeker? Ha, ha. Hoe je het wendt of keert, Gemert is gewoon verder dan Nuenen. Drie jaar geleden wilden ze mij al hebben. Toen koos ik voor Nuenen. Dat ze nu weer bij me terugkomen, zegt in ieder geval dat ik aardig bezig ben. Pfff, je moet doen wat je hart je ingeeft, wordt er gezegd. Lastig hoor, kan ik je vertellen….”

Be Sociable, Share!