‘Worden steeds beter’

Inmiddels kan Jan Kilkens vanuit twee invalshoeken een aardige inschatting maken hoe de krachtsverhoudingen liggen in de Hoofdklasse B. “Ik denk dat wij voor weinig ploegen hoeven onder te doen. Op Gemert na dan. Als die geen kampioen worden, doen ze daar iets heel erg fout.” De coach van de Helmonders werd zaterdag met Dijkse Boys weliswaar uitgeschakeld voor de beker, maar tilt daar niet al te zwaar aan. “Want wij worden steeds beter.”

De oud-prof van Heracles en NEC stelde in het bekerduel met eersteklasser Schijndel op verzoek van de clubleiding een aantal spelers op dat normaliter niet veel aan spelen toe komt. “En als je dan tegen een ploeg die volgens mij hoofdklassenwaardig is nagenoeg de hele wedstrijd het vermogen hebt richting één doel te spelen, is dat een teken dat wij met Dijkse Boys op de goede weg zijn. Natuurlijk loopt nog niet alles zoals we dat graag zouden zien.  Zo liepen we tegen een aantal counters aan, die te vermijden waren. Als de ene back opkomt en aan de overzijde doet de andere hetzelfde, tja, dat is vragen om problemen.”

Altunel

Individueel hebben de spelers van Dijkse Boys volgens Kilkens voldoende in huis om zich te meten met de concurrentie. Dat bundelen tot één geheel is een proces waarmee de coach continue bezig is. De terugkeer van doelman Toon van Veen (43) moet ook in dat licht worden bezien. “Roy Driessen is een talentvolle keeper en zijn tijd gaat beslist komen. Maar nu is het belangrijk dat er coaching plaats vindt in het veld. Aan Van Veen kun je dat wel over laten, hoewel ik hem regelmatig aanspreek over de manier waarop dat gebeurt. Toon is naast een prima doelman heel fanatiek. Alleen soms iets te agressief in zijn bewoordingen. De tijden zijn veranderd, ik denk dat een rustige benadering op termijn beter werkt”, aldus de coach, die ook de comeback van Yusuf Altunel (foto) als uiterst welkom betitelt. “Scheelt een slok op een borrel. Een jongen die nadrukkelijk aanwezig is, in woorden en daden.”

Be Sociable, Share!