Wintermeister

foto Robert Janzen

Nog altijd is UDI’19/Beter Bed lijstaanvoerder van de Hoofdklasse C. Ondanks de twee nederlagen waar de Udenaren na een ongeslagen reeks in de laatste drie duels tegenaan liepen.“Misschien dat we door het verlies tegen Rohda Raalte enigszins uit onze flow zijn gehaald. Hoewel ik ons bij RKHVV een uur lang behoorlijk vond spelen. Maar ach, dit kan gebeuren. Zondag winnen en we zijn Wintermeister”, reageert topscorer Sam Wassenberg optimistisch.

Daarbij is UDI gezien de statistieken voor een groot deel afhankelijk van zijn scoringsdrift. Hij nam tot dusver twee derde van de totale Udense productie voor zijn rekening. “De druk van het moeten scoren voel ik niet echt. Niet vanuit het team, maar ook niet persoonlijk. Ik geniet vooral. Sommige doelpunten kwamen voort uit een individuele actie, maar over het algemeen moet je het toch samen doen. Ik ben net zo afhankelijk van mijn ploeggenoten dan zij van mij. Mijn gevoel zegt dat ik er misschien nog wel een stuk of tien kan maken. Als dat niet lukt: jammer. Ik ga me daar absoluut niet op blindstaren.”

Evenwichtiger

Een realistische insteek, want het kan natuurlijk niet altijd feest zijn. Zie Huissen, waar de teller van UDI en Wassenberg op nul bleef staan, die van RKHVV stopte pas bij vier. “Na de 2-0 ebde de drive langzaam weg bij ons. Maar dit verlies, en dan met name de grootte ervan, beschouw ik als een incident. AZ verliest toch ook met 5-1 van Heerenveen? Zulke dagen heb je nu eenmaal. Het wel zaak om er zondag tegen MSC te staan. Anders ga je niet lekker de winterstop in. MSC is een ploeg uit de top van het klassement, dus we zijn gewaarschuwd. Er lopen trouwens toch veel spelers met kwaliteit in de Hoofdklasse C. Als je naar NEC kijkt, wow. Maar op een of andere manier slagen ze er toch niet in om er week in, week uit te staan. Dat is het grootste verschil met de Hoofdklasse B, waarin de teams over het algemeen evenwichtiger zijn.”

Tegenovergestelde

Met de zuidelijke standvastigheid als basis gaat UDI voor het hoogst haalbare. Deelname aan de nacompetitie is al zeker. “Ik kan niet zeggen dat wij nu al heel bewust met de Topklasse bezig zijn, maar het geloof dat we lang kunnen meedoen om die te bereiken, is er wat mij betreft zeker. Nee, dat Chris van den Dungen volgend seizoen niet meer voor de groep staat, heeft geen invloed op de spelersgroep. Wij moeten straks verder en de trainer ook. In veel van dit soort gevallen zie je het tegenovergestelde, maar wij gaan er samen juist alles aan doen om voor een positieve afsluiting te zorgen. Voor alle partijen.”

Be Sociable, Share!