Winstwaarschuwing

Reikhalzend kijken ze in Nuenen uit naar zaterdagavond als de plaatselijke en gelijknamige hoofdklasser het duel  met Gemert wacht. Legio activiteiten rondom de wedstrijd tussen de runner-up en de koploper omlijsten het aanlokkelijke affiche, maar waar het werkelijk om draait is de hoofdschotel. Die, als de voortekenen niet bedriegen, het summum voor de fijnproevers wordt.

“Die jonge honden van ons denken echt dat ze deze wedstrijd kunnen winnen”, neemt Pierre van den Eeden alvast een voorschot op een vervroegd ‘heerlijk avondje’. Die flair, dat onbevangene is een beetje des Nuenens zegt de coach en dat moet volgens hem ook vooral zo blijven. Van den Eeden is die mening over de mogelijke eerste nederlaag voor Gemert ook toegedaan, maar hij plaatst wel een paar kanttekeningen. “Ik heb er een aantal spelers bijlopen, dat ongetwijfeld meteen vol gas vooruit wil. Maar we spelen wel tegen Gemert, hè. Dat een berg ervaring in de tas heeft. Met mannen die in staat zijn om toe te slaan als je net een speler teveel voor de bal hebt lopen.”

Propaganda

Nee, dat houdt niet in dat Nuenen gaat voetballen met de handrem in de aanslag. “Alsjeblief niet. Dit zijn de krenten in de pap. Wij willen voetballen en dat wil Gemert ook. Dus inderdaad, dit zou propaganda voor het amateurvoetbal moeten worden. Met naar het zich laat aanzien een hoop volk langs de lijn. Ik heb ongeacht het resultaat liever dat Nuenen een dijk van een wedstrijd speelt, dan dat je zou weten dat je wint terwijl je de hele wedstrijd met de kont in de eigen zestien hebt gehangen. We moeten er alleen voor zorgen dat we onszelf niet voorbij lopen. Want dan kan het zomaar zijn dat je wordt afgeslacht.”

IJkpunt

Een tijdje terug sprak hij over het proces dat tot een grotere mate van volwassenheid binnen zijn selectie moet leiden. Over de voortgang daarvan is Van den Eeden te spreken, al constateerde hij zaterdag bij Venray een minpuntje bij Koen Bots. De linksback trachtte een haast onmogelijke bal toch nog binnen te houden, verslikte zich, beging in zijn enthousiasme een overtreding en kon met een tweede gele kaart inrukken. “Daar heb ik met hem over gesproken. Laat zo’n bal aan de zijlijn lopen, zei ik. Neem je positie in en niets aan het handje. Nu moesten we meer dan een uur tegen elf man opboksen. Wat we uiteindelijk trouwens goed deden, hoor. Dit Nuenen is ten opzichte van de start van het seizoen gegroeid. Ik ben reuze benieuwd waar we staan in een duel met een topploeg als Gemert. Een ijkpunt, ja. Voetbal vrijuit, maar wel met het koppie. Dat wordt de boodschap. Ons plan ligt klaar.” Oh, was het maar alvast zaterdag, 19.30 uur ….

Be Sociable, Share!