Winst als doping

foto Jeffrey Oomens

Of het specifiek iets is voor Dongen durft hij niet te beweren. Maar volgens Koen Bakker zeggen de reacties toch wel het een en ander. Waar dit over gaat? De E1-pupillen van Dongen kunnen zaterdag kampioen worden en de spelertjes van dat team nodigden hun voorbeelden van het eerste persoonlijk uit om dat duel bij te wonen. “Veel ploeggenoten reageerden enthousiast en beloofden te komen. Het clubgevoel is groot bij Dongen en het is mooi om daar deel van uit te maken”, vindt de rechtsback.

Toch was het niet helemaal vanzelfsprekend dat Bakker (25) toezegde ook volgend seizoen beschikbaar te zijn voor de hoofdmacht. “Maar dat heeft te maken met mijn persoonlijke situatie. Wij verwachten in mei ons eerste kind en daarnaast heb ik als sportconsulent en zelfstandig ondernemer in personal training een drukke en ook wat betreft tijden een onregelmatige baan. Bij Dongen wordt drie keer getraind en ik heb er een hekel aan als ik een training zou moeten afzeggen. Als ik ergens voor ga, dan ook volwaardig.”

Die Bakker – in 2000 overgekomen van OVV Oosteind – is een lekkere speler om erbij te hebben. “Ik weet dat ik geen begenadigde voetballer ben, maar elk team heeft spelers als ik nodig”, geeft hij aan dat karakter en de wil om te winnen die hij uitstraalt niet te onderschatten facetten zijn. En bovendien pikt Bakker soms ook een goaltje mee. Zoals laatst bij UNA waar hij verantwoordelijk was voor de enige treffer. “Die overwinning heeft ons echt goed gedaan. We waren in een stadium gekomen waarin we ons afvroegen of we ‘het’ nog wel konden na die reeks van gelijke spelen en die zeperd (0-4) tegen De Valk. Je merkt meteen het effect. Winst als doping inderdaad. Het vertrouwen heeft de noodzakelijke boost gekregen. Creatieve spelers als bijvoorbeeld Remon Koenen en Fatih Kamaci, die voorin het verschil moeten maken, zie je opbloeien. In combinatie met die paar dagen rust van afgelopen weekend is de frisheid in de koppies weer terug. Pijntjes en kleine irritaties die je krijgt als het even niet loopt, zijn ineens verdwenen. Ik heb een goed gevoel over het duel van zondag met Juliana’31. Het wordt bovendien ook tijd dat we thuis weer eens een lekkere wedstrijd afleveren.”

Be Sociable, Share!