Willem II afgeketst

Hij had er zich enorm op verheugd en hij had ook ja gezegd als de voorwaarden hem zouden aanstaan, maar het heeft niet zo mogen zijn voor Paul van Zon. De linksback van Dongen voetbalde maandag bij Willem II mee in een testwedstrijd, die de Tilburgers organiseerden om tot een invulling van het nieuw op te richten Beloftenteam te komen. Bij monde van hoofdscout Jan van Gool liet Willem II echter weten dat Van Zon niet tot de uitverkorenen behoort. “Ik blijf nu een jaartje bij Dongen en dat is geen straf.”

De argumentatie van Van Gool vond Van Zon ‘vaag’. “Hij zei dat ik het beslist goed gedaan had, maar dat ze al genoeg bezetting op linksachter hadden. Waarom nodig je mij dan uit?” Van Zon voetbalde vanwege liesklachten maar een halve, halve wedstrijd. “Ze hadden het in vier partjes opgedeeld. In het ene stond ik in het centrum van de verdediging, in het andere was linksback de bedoeling, maar dat ging vanwege die blessure. Voor mijn gevoel ging het toch goed, ondanks dus die lies.” De Dongenaar zag een overgang vooraf helemaal zitten. “Ze mogen instromen in de eredivisie. Nou, het leek mij wel gaaf om tegen ploegen als Ajax, PSV en Feyenoord te spelen. En me in de kijker te spelen voor het eerste elftal.”

Maar weer Dongen dan. “Ook prima. Ik weet wat ik hier heb. We moeten even afwachten wie er naast Moerenhout en Amkreutz nog meer weggaat. Aan Fatih Kamaci wordt getrokken en begrijpelijk, want dat die  is echt goed. Maar wie weet en blijft hij alsnog. Bovendien zijn er bewegingen gaande om de groep aan te vullen. Ik vertrouw erop dat we straks een selectie hebben die weer van zich kan laten horen. Straks eerst lekker een paar weken tot rust komen”, aldus Van Zon. Eind juni hervat Dongen de training, waarna op 5 juli een duel met NAC op het programma staat.

Be Sociable, Share!