‘Wil weer achter die bal aanrennen’

foto Geert van Erven

foto Geert van Erven

Vol goede bedoelingen streek Gideon Pieschel bijna een jaar geleden na zijn Amerikaans avontuur  neer in Nuenen. Twaalf maanden na dato is op zijn minst één conclusie gerechtvaardigd: het seizoen 2012-2013 heeft voor de 19-jarige aanvaller niet gebracht wat hij er vooraf van verwachtte. “Sportief was het een pechjaar. Maar daaromheen was het top. De beslissing om Nuenen te verlaten was dan ook een zware.”

Hoewel het voor student Pieschel door een enkelbreuk en een liesblessure per saldo meer revalideren was  dan iets anders, heeft hij naar eigen zeggen een mooie periode gekend in het Nuenense. “Omdat het een toffe groep spelers is in de omgang. Ik ga ze missen. Richard van Malten, Rick Wijnen, Tommy Jacobs niet te vergeten. Die heeft me goed geholpen toen ik het moeilijk had na die blessures. Heel die club heb ik trouwens als prettig ervaren. Goed georganiseerd en hulpvaardige mensen. Ben ze dankbaar dat ik bijvoorbeeld de mogelijkheid kreeg om als assistent van trainer Tom Franse stage te lopen bij de C1. Eigenlijk was alles goed, behalve dat ene. Ik heb dus niet veel gespeeld. Toen ik eenmaal fit was, stond het team. Was moeilijk om ertussen te komen.”

Frappant

Om de kans op een herhaling van zetten voor komend seizoen te verkleinen, ook al zegt hij prima gesprekken met de nieuwe trainer Willy Scheepers gevoerd te hebben, besloot Pieschel voor een andere weg te kiezen. “Verschillende clubs trokken de afgelopen tijd bij mij aan de bel, waarbij ik de optie Witgoor Sport (4e Nationale) naast Nuenen het meest interessant vond. Ik heb ze persoonlijk aan het werk gezien en de overeenkomsten met Nuenen waren frappant. Witgoor speelt ook vooruit en zoekt naar voetballende oplossingen. Zoals Nuenen en zoals ik het zelf ook graag zie. Wat uiteindelijk de doorslag gaf was het feit dat ik in België volgens de trainer op mijn favoriete positie mag spelen: in de spits. Daarnaast ken ik een paar jongens die daar al langer spelen. Ik heb er zin in. Ik wil weer achter die bal aanrennen. Dat doe ik ’t allerliefst.”

Be Sociable, Share!