‘Wij zijn de underdog. Prima’

Met Guus Boyon als coach op de bank en Sam Wassenberg in de basis probeert UDI’19/Beter Bed donderdag tegen Alcides de mineurstemming van zich af te spelen in het eerste duel van de play-offs. Boyon vervangt Chris van den Dungen, die aangaf niet meer in staat te zijn om de Udense selectie van de juiste prikkels te voorzien en opstapte. “Jammer, we hebben tenslotte ook samen die periodetitel gepakt.”

Sam Wassenberg reageerde verrast door het besluit van de technische staf (ook assistent Reggie van Gennip maakt plaats). “We dienden om 19 uur op de club te zijn voor een bespreking. Ik dacht een gesprek om de boel op scherp te krijgen. In zekere zin is het dat ook geworden, maar niet op de manier zoals ik had verwacht”, zegt de spits die het pak slaag (6-0) van zondag niet meemaakte. Wassenberg herstelde thuis van een hoofdblessure die hij een week eerder opliep.

Even leek zijn inzetbaarheid tegen Alcides twijfelachtig, maar na de training van dinsdag liet de topscorer aan duidelijkheid niets te wensen over. “De hechtingen zijn verwijderd en voel me verder okay. Heb geen last meer. Ik speel, de opstelling is al vrijgegeven. Bart van der Wijst vervangt de geschorste Mourad Mamaar. Nogmaals, voor mij had Chris niet op hoeven stappen, maar Guus Boyon brengt wel een bepaald gevoel naar boven. Hij werkt tegenwoordig als hersteltrainer, maar was voorheen de coach van UDI 1 die mij als tweedejaars B-junior liet debuteren in het eerste. Grappig detail trouwens. Ik begon onder hem en nu eindig ik onder hem”, weet de naar JVC Cuijk vertrekkende puntspeler.

Blauw Geel

Zondag al of toch nog wat langer? “Zeker gezien de laatste tijd zijn wij de underdog, maar vanuit die rol zijn wij juist tot aardige dingen in staat. Toevallig hadden we het daar net in de kleedkamer nog over met een dolletje. Het zou toch prachtig zijn als wij straks in de halve finale tegenover Blauw Geel’38 staan. Mooi weer, paar duizend toeschouwers. Ik zie het al helemaal voor me. En daarna tegen UNA, ha ha. Zonder gekheid, dat is allemaal nog heel ver weg, maar ik acht UDI in staat om te verrassen. Echt.”

Be Sociable, Share!