‘Wij gaan weinig verliezen’

BertRuijschBert Ruijsch geeft toe dat er dit seizoen fases in wedstrijden zijn geweest, waarin de coach van Gemert dacht: ‘nou, veel minder moet het nu niet worden.’ “Want ik vind dat je als team nooit door een bepaalde ondergrens mag zakken. Even voor de goede orde, dat is dus nog niet gebeurd, hè”, aldus de geboren Bosschenaar. Die de openingsmaand van zijn ploeg overall onder de noemer bevredigend rangschikt.

Waarmee Ruijsch niet zegt dat er geen verbeterpunten zijn voor de huidige koploper in de Hoofdklasse B. “De voorbereiding verliep niet soepel, maar eigenlijk vanaf de seizoensstart hebben we ons op die paar momentjes na al met al redelijk stabiel getoond. Maar het kan nog beter en het zal normaal gesproken die kant ook uitgaan. Als je zoals zaterdag tegen Schijndel spelers als Erik van Dijk en Rene Paardekooper op de bank hebt zitten, getuigt dat van een zekere luxe. Hoe sterk wij zijn bij een eventuele tegenslag? Ach, wij hebben er zoveel jongens bijlopen die alles hebben meegemaakt, die raken niet snel in de war. Ik durf wel te stellen dat wij weinig wedstrijden gaan verliezen.”

In dat geval is er meer dan waarschijnlijk maar één route, die naar het kampioenschap. “Wat dat aangaat zit er geen moet op, wij hoeven niet. Het is ook geen geheim dat bepaalde stromingen binnen en rondom de club niet echt zitten te wachten op de Topklasse. Maar wij als sportmannen willen natuurlijk maar één ding, laat dat duidelijk zijn”, benadrukt Ruijsch, die zondag bij Baronie OJC in actie zag. Zaterdagavond in Rosmalen de opponent in speelronde 5.

Scenario

Hoewel OJC geen beste indruk maakte, weet de ervaren coach dat elke wedstrijd anders kan/zal zijn. “Dat Wesley Meeuwsen geschorst zal zijn tegen ons, is meegenomen. Hij is toch één van de beteren in de Hoofdklasse. Anderzijds kan dat voor ons ook averechts uitpakken. Het is aannemelijk dat Dennis Dekkers zijn ploeg anders gaat neerzetten en dan weet je nooit hoe het in de praktijk gaat lopen. Hoe dan ook gaan wij als staf ervoor zorgen dat Gemert op elk scenario is voorbereid. Prettig voor ons bovendien dat er op kunstgras gespeeld wordt. Als je dat hobbelveld bij Baronie toch zag. Lastig om daarop een snelle balcirculatie te hebben, hoor.”

foto Frans Brzoskowski -vv Gemert

foto Frans Brzoskowski -vv Gemert

Die duels op natuurgrasvelden, zeker straks gedurende de wintermaanden, kunnen eventueel een factor worden in de race om de prijzen. Beaamt ook Ruijsch, die voor de rest vooralsnog weinig beren op de weg ziet. “Voorin mager bezet? De spoeling daar is wat dunner dan elders, klopt. Maar één blessure en/of schorsing kunnen we zeker opvangen. Bovendien zijn wij wat scoren betreft niet afhankelijk van de centrumspits. Sterker, tot nu toe hebben we elf goals gemaakt, waarvan niet één door een speler die opereerde vanuit de spitspositie.”

Be Sociable, Share!