‘Wij gaan het gewoon halen!’

Met een blik van ‘wat doe je nou?’ keek Geoffrey Galata zijn coach aan. In verband met al weken zeurende bovenbeenspieren had de Osse aanvoerder gehoopt op een wissel. Dirk Heesen stelde echter andere prioriteiten. Hij gunde Dominique Scholten (achillespees) en Emrullah Guvenc (spierproblemen) wat eerder rust. “Er zitten links en rechts pijntjes in de groep vaste basisspelers.” In kwantiteit is de Osse selectie dik op peil, in kwaliteit valt de teller terug richting hooguit vijftien, misschien zestien Topklassenbestendige spelers.

De hobbels die coach Heesen tegenkomt op de weg naar het grote doel brengen hem niet in de war. Denigrerende of stekende opmerkingen uit andere kampen in de Topklasse of de media over budgetten en het vertoonde spel raken hem wel, maar verstoren de missie uiteindelijk niet. “Ik weet zeker dat verschillende clubs met een hogere begroting werken. Ik denk juist dat mensen zullen opkijken als ze de hoogte van ons huidige budget kennen.” Hij zegt het niet met zoveel woorden, maar eigenlijk vindt Heesen dat FC Oss met een bijzondere prestatie bezig is. “Als je wilt kun je een waslijst noemen aan dingen die niet goed gaan op het veld, maar twee zaken staan als een huis: de organisatie en de bereidheid van de spelers om zich te focussen op het gemeenschappelijke doel. En precies die elementen zijn mijns inziens cruciaal”, zegt Heesen met een knipoog naar de ranglijst.

Dominique Scholten (foto) haalt zijn schouders op als hij geconfronteerd wordt met kwalificaties als degelijk en zuinig. De matchwinner tegen Hollandia (1-0) haalt een voorbeeld aan. “Met nog één minuut op de klok gaan wij in de eerste helft toch geen risico’s meer nemen? Dan tikken we de bal even rond en gaan we met een voorsprong de rust in. Als onze eigen fans dan beginnen te fluiten: jammer. Uiteindelijk zijn ze straks toch ook blij als wij promotie hebben afgedwongen? We liggen prima op koers. Als we onze komende thuisduels weten te winnen, zijn we er al bijna. Zoals de zaken er nu voor staan, mogen we het alleen onszelf verwijten als we geen kampioen worden. Weet je, wij gaan het gewoon halen!”

Be Sociable, Share!