Wie weet …

Een redelijk zorgeloos seizoen was het uitgangspunt voor Blauw Geel’38/OW. Daarin is de ploeg van Francois Gesthuizen alvast geslaagd en met nog twee wedstrijddagen op de kalender lonkt zelfs de nacompetitie. “Maar daarbij zijn we wel afhankelijk van. Belangrijker is de groei die we hebben doorgemaakt. Tactisch, mentaal. Groene Ster bezorgde Blauw Geel voorheen op voorhand al de bibbers. Nu zijn we daar ‘gewoon’ gaan winnen.”

Ongeveer een jaar geleden stond Blauw Geel ook op het punt zich te kwalificeren voor de promotiewedstrijden richting Topklasse. Alleen was de route en de insteek toen heel anders. Tot en met de laatste speeldag dienden de Veghelaren eveneens te vechten voor lijfsbehoud. Op een momentje rond de winterstop na heeft Blauw Geel de rode streep dit seizoen nooit angstvallig dichtbij zien komen. Het voetbal dat Gesthuizen wil spelen met zijn team kwam echter na Nieuwjaar pas echt tot ontluiking. Opmerkelijk genoeg na een aanpassing van het systeem.

“Ik speel het liefst 4-3-3 omdat de veldbezetting dan beter is in mijn optiek. Maar vanuit de groep kwam de wens naar voren om met twee spitsen te spelen. En wie ben ik dan om halsstarrig te zijn en toch mijn zin door te drukken? De intenties zijn hetzelfde gebleven. Aanvallend voetbal met veel druk op de tegenstander. Dat houd je geen 90 minuten vol, maar je kunt als ploeg de bal aan de tegenpartij laten, zonder het initiatief te verliezen. Door een juiste wijze van coaching en door goed te staan, kun je hen een bepaalde kant op dwingen. De kant die jij wil. Hoewel dat in de uitvoering beter kan, hebben we in dat traject stappen gemaakt.”

Rechtsback

Het spelen met twee spitsen heeft er in ieder geval voor gezorgd dat Alexander Mols beter rendeert. Na een aarzelende start is de spits van lieverlee gaan scoren, met vijf goals in de laatste twee duels als (voorlopig?) hoogtepunt. “Ali is bezig aan zijn tweede volledige seizoen op dit niveau. Tegenstanders kennen je, je moet jezelf daartegen wapenen. Daarin heb ik hem gesteund, bijvoorbeeld door vertrouwen te blijven geven. Misschien heeft het meegespeeld dat hij met meer vrijheid voorin beter tot zijn recht komt. Maar ik zie hem ook goals maken, komend vanaf de linkervleugel en dan met rechts afdrukken. Per saldo kunnen we voetballend meerdere kanten op. Met de versterkingen Meeuwsen en Van Griensven erbij kunnen we wat nu staat straks verder uitbouwen. Misschien komt er nog een rechtsback bij om de plaats van Mehmet Dingil in te vullen. Het nu? Alles is fit, hebben geen schorsingen en zijn ook conditioneel in staat om in de slotfase van een wedstrijd gas te geven. Dus wie weet..”

Be Sociable, Share!