Wie volgt…?

foto Robert Janzen

foto Robert Janzen

Een verrassende move, die overgang van Bart van Schijndel naar UDI’19. Eigenlijk ook voor hemzelf. “Mijn wens was om eruit te komen met Gemert. Maar na een paar gesprekken konden ze mijn twijfels nog steeds niet wegnemen. En aan de andere kant trok UDI steeds heftiger aan mijn mouw. Op sportieve gronden heb ik zaterdag de knoop doorgehakt. Met pijn in het hart, dat durf ik wel zo te stellen.”

En zo is Gemert wederom een basisspeler kwijt. Wie volgt, ben je haast geneigd te zeggen. “Ik wil absoluut het transferbeleid van Gemert niet afkraken. Daar is de club mij ook te dierbaar voor. Maar toch. Eén van de twijfels die ik had en ook aangaf in de gesprekken met Gemert, betrof de invulling van de selectie voor volgend seizoen. Het is algemeen bekend dat Gemert daarin tot dusver niet slagvaardig is gebleken, door wat voor redenen dan ook. Per saldo zal een club met die status straks heus wel weer over een representatieve selectie beschikken, maar ik wilde graag nu al wat meer zekerheid daarover. En die konden ze me niet geven”, bekent Van Schijndel, die zich daarnaast uit professioneel oogpunt (werk) maar moeilijk kon schikken in de op stapel staande veranderingen in het schema van de traningsdagen.

“De trainer wil na de zomer op dinsdag-, woensdag- en donderdagavond trainen, omdat hij vindt dat er op vrijdag teveel wordt verzuimd. Dus op woensdag daarvoor in de plaats. Bovendien plaats ik daarbij mijn vraagtekens aangaande de arbeidrustverhouding… Hoe dan ook, ik was echt van zins om bij Gemert te blijven, maar de plannen van UDI spraken me uiteindelijk meer aan. De financiën speelden mee, maar waren zeker niet bepalend. Door voor UDI te kiezen, werk ik straks weer samen met Bas Gösgens en daar heb ik vanuit ons verleden bij Deurne een prima verstandhouding mee. We hebben in al die jaren steeds contact gehouden. In Uden staat straks een selectie die mee kan strijden voor het kampioenschap, daar ben ik van overtuigd. En daar wil ik deel van uit maken.”

Bekende verhaal

Bij de huidige topklasser werd het nieuws met gemengde gevoelens ontvangen. “Te begrijpen, ook zij hadden niet verwacht dat ik tot deze keus zou komen. Ik vind het ook jammer, heb tot dusver een supermooie tijd bij Gemert”, aldus Van Schijndel, die zondag met Gemert voor de zoveelste keer dit seizoen met lege handen stond. “Wederom het bekende verhaal, ja. In de eerste helft kwam ADO’20 twee keer bij onze goal en twee keer kassa. Na onze aanlsuitingstreffer was het wachten op de 2-2. Vervolgens wordt Dennis Bouma wel heel erg makkelijk weggestuurd door de scheids en maken zij daarna de 3-1. Eén keertje winnen is vanaf nu niet eens voldoende meer. Dat zullen minimaal drie winstpartijen achter elkaar moeten worden, anders kunnen we fluiten naar de aansluiting.”

Be Sociable, Share!