‘Wie had dat gedacht, hè?’

foto Jeffrey Oomens

Dongen-Brabantia. Een veel betere mogelijkheid op de eerste seizoensoverwinning lijkt niet mogelijk voor de thuisclub. “Dat dachten we zondag ook. De trainer zei voor aanvang nog dat de koppies goed stonden en hij een scherpe warming-up had gezien. Maar als je dan al na zeven minuten met 0-1 achter staat tegen een ploeg als Groene Ster die graag leunt, valt je hele plan in duigen.”

Na de derde nederlaag is de laatste plaats in de Hoofdklasse vooralsnog het lot van Dongen. “Wie had dat gedacht, hè?”, kaatst Manuel de Ceuster. Hijzelf in ieder geval niet. “Nee, ik vind niet dat wij heel veel aan kwaliteit hebben ingeboet. Met Koen Bakker eigenlijk maar één basisspeler en in de breedte hebben we voldoende kwaliteit.” Plus Jeroen Nagel natuurlijk, de spits die eind juni zijn scheenbeen brak en volgens de laatste berichtgevingen pas na de winterstop weer inzetbaar is. “Vervelend ja, maar Remon Koenen en Roel Willemse kunnen die positie ook invullen. Alleen anders.”

Hoe dan ook, in de praktijk komt het allemaal nog niet tot uiting. “Hoewel ik in de uitvoering van het spel toch een opgaande lijn signaleer”, vindt de aanvoerder. “We maken alleen teveel persoonlijke fouten en die worden ook resoluut afgestraft. Neem zondag. Vlak voordat onze verdediger een bal wil wegkoppen, roept de keeper los. Even een communicatiestoornis en meteen kassa. Dit soort vermijdbare tegengoals moeten we zien te voorkomen. En daarnaast moet je ook vaststellen dat we voorin te weinig creëren. Maar de kwaliteit is er, dat hebben we in het verleden al bewezen, dacht ik.”

Voor het overstappen op plan B acht De Ceuster het nog te vroeg. “Zeker in thuiswedstrijden willen wij zelf het initiatief blijven nemen. Aan de andere kant moet het uitblijven van punten ook niet te lang meer duren. Want dan gaat het echt knagen. Nee, ik vind de situatie momenteel nog niet zorgelijk. Ik kan natuurlijk niet voor de andere jongens spreken, maar ik voel nu geen extra druk of zo. Geloof houden in onszelf en volle bak er tegenaan.” Op weg naar? “Wij willen graag deelname aan de grote KNVB-beker bereiken. Via de districtsbeker is dat niet meer mogelijk, dus dat zal dan via een periodetitel moeten.”

Be Sociable, Share!