Weten, met of zonder meten

Het bekerduel tussen hoofdklasser Gemert en topklasser JVC Cuijk is volgens Bart van Berlo meer dan een aantrekkelijk affiche. “Wij zijn door de schorsingen van Mark van Dijk en Bart van Schijndel en de blessure van Erik van Dijk niet compleet en van JVC weet ik dat niet, maar toch lijkt me deze wedstrijd een mooi moment om te kijken waar we staan. Een meetmoment.”

Hoewel, zonder die praktijkervaring staat voor Van Berlo één ding eigenlijk al vast. “Met deze selectie was Gemert vorig seizoen niet uit de Topklasse gedegradeerd.” Vanaf augustus krijgt Gemert de kans om die woorden in daden om te zetten, nietwaar? “Alles wijst daar tot dusver op. Een voorsprong van negen punten mag je normaal gesproken niet meer uit handen geven. Maar vergeet anderzijds niet dat er nog een half seizoen gevoetbald moet worden. Tot nu toe hebben we met best veel personele problemen in de vorm van blessures en schorsingen te maken gehad, maar hebben we die prima kunnen opvangen. En juist dat is het grote verschil met afgelopen jaar. Dit Gemert is met name in de breedte een stuk sterker.”

Ouwe hap

De spelers die erbij zijn gekomen, blijken ook allemaal in het pulletje te vallen. Het zijn ook de nieuwe jongens die de ouwe hap attenderen op het feit dat alles zo goed geregeld is bij Gemert. En dat de sfeer eromheen zo lekker ongedwongen is. “Voor ons is dat een soort van vanzelfsprekendheid, maar doordat die jongens het aanhalen, word je er weer van doordrongen dat Gemert echt een bijzondere club is. Ik ben pas 24 en je weet nooit hoe het loopt in de voetballerij, maar ik kan me niet voorstellen dat ik hier snel zal vetrekken.” Zeker niet met de Topklasse die gloort. “We hebben daar met zijn allen aan geroken en dan is het als sportman logisch dat je opnieuw op dat niveau wilt acteren. Een wedstrijd bij Achilles of bij DESK – en dat bedoel ik absoluut niet denigrerend – maakt toch wel een verschil. Naast het onderscheid in kwaliteit.”

Van Berlo weet dus dat de klus nog niet geklaard is. “Maar er is niemand bij Gemert die, al dan niet stiekem, niet aan de Topklasse denkt”, vertolkt de voormalige PSV’er de heersende gedachtegang. In Eindhoven doorliep hij de jeugdopleiding van de C-junioren tot en met het tweede elftal met ploeggenoten als Marcellis, Aissati, Beerens en Van Eijden. “Voor dat niveau was ik blijkbaar niet goed genoeg. Ik had destijds de mogelijkheid om op amateurbasis bij een BVO te gaan spelen. Maar ik had inmiddels een baan. En als Gemertenaar met Gemert  voetballend een heel behoorlijk alternatief. Nog steeds.”

Be Sociable, Share!