Wereldactie beslissend

Gelukkig dat het nog bestaat tussen al het druk zetten en overige tactische varianten. Een man, een bal en een ingeving. De weergaloze individuele actie van Benjamin van Wanrooij en dito afronding zorgden voor het verschil tussen Baronie en Venray. In ondertal kwamen de Bredanaars daardoor op een 2-1 voorsprong, die ze in blessuretijd via opnieuw Van Wanrooij zelfs uitbreidden.

“Puur intuïtief”, verklaarde de matchwinner de oorsprong van zijn creatie. In een fase waarin Venray – nadat de thuisclub door de rode kaart voor Ruud van Stokkom tot een tiental was gereduceerd – steeds moeizamer ging voetballen dan dat tegen elf Baronnen het geval was, kwam Van Wanrooij randje zestien in balbezit. Met een actie achter het standbeen langs stuurde hij een Limburgse verdediger de mistvelden in, sneed voorlangs en haalde doeltreffend uit in de verre hoek.

Van origine is Van Wanrooij een verdediger met veel drang naar voren. Aangezien Jamie Kankam deze rol vanaf rechtsachter vervult, heeft coach Jack Sweres Van Wanrooij een linie doorgeschoven. Op het niveau der hoofdklassers is dat een prima optie. “Soms heb ik de neiging mijn acties aan de bal te overdrijven, maar vandaag pakte het goed uit”, glunderde de gevierde man. Die eraan toevoegde ook blij te zijn met weer eens een overwinning op eigen veld. “Na de voorbereiding en die eerste competitiewedstrijd dacht ik nog: wat moet dit worden? Maar we worden steeds een stukje beter en het einde van de groei is nog niet in zicht.”

Kloppen

Verliezend coach Bert Ruijsch had moeite met de nederlaag en dat was begrijpelijk. Als de vooral na rust sterke Freek Thoone met één van zijn acties succesvol was geweest – en de mogelijkheden waren daar – dan had Venray het potje mogelijkerwijs uitgehaald. Zo gering was het uiteindelijke krachtsverschil namelijk tussen beide ploegen. “Bij rust met 0-1 voor en later tegen tien man; alle ingrediënten waren aanwezig voor een driepunter. Veel geblaf, maar weinig bijten? Dat is een aardige omschrijving, ja”, verzuchtte de coach die, alles geplust en gemind, een redelijke ploeg tot zijn beschikking heeft. Met een paar uitschieters naar boven, maar ook met een aantal de andere kant op. “Wat dat betreft leverde deze wedstrijd weer enkele illustratieve leermomenten op”, verwees de coach naar zijn stokpaardje, dat luidt dat een team eerst en vooral moet ‘kloppen’. “En dat is niet het geval.”

Be Sociable, Share!