Wels doet geen ‘Hans de Koninkje’, maar…

Klaas Wels DeurneOnlangs feliciteerde Hans de Koning Go Ahead Eagles met de promotie naar de Eredivisie, terwijl de terugwedstrijd tegen Volendam nog gespeeld moest worden. Zo ver wil Deurne-coach Klaas Wels niet gaan. “Maar we moeten wel het gezonde verstand gebruiken. Daarom geef ik donderdag tegen DOSKO en zaterdag voor de beker tegen Harkemase Boys een aantal basisspelers rust. Handhaving in de Hoofdklasse is prioriteit nummer één.”

En die denkt Wels na de 2-5 nederlaag in de eerste wedstrijd dus niet in Bergen op Zoom te kunnen bewerkstelligen. “Met een maar. Stel dat dit onze laatste kans was, dan zou ik natuurlijk met het  sterkste elftal beginnen. Dan nog zou het lastig zijn geweest om een achterstand van drie doelpunten goed te maken, maar zet je uiteraard wel alles op alles. Nu we eenmaal in deze situatie zijn is het beter om ons te richten op die herkansingswedstrijd tegen Best Vooruit van volgende week donderdag. Omdat Achilles’29 naar de Jupiler League verhuist, komt er naar onderen toe mogelijkerwijs ook een plekje extra vrij in de Hoofdklasse. Hetgeen dan zou betekenen dat een tweede plaats in die halve competitie tegen de winaars van de herkansing voldoende is.”

Op Twitter kwam namens Deurne het woord competitievervalsing voorbij. Dit in relatie tot het aantal wedstrijden dat Deurne in een kort tijdsbestek achter elkaar heeft moeten afwerken en nog dient te spelen. “Die term komt niet van mij. Je dient nu eenmaal te spelen als de bond dat opdraagt. Wat niet wegneemt dat vijf duels in vijftien dagen sinds de laatste competitiewedstrijd bij Baronie heel pittig is. Uit ervaring weet ik dat zelfs de semiprofs van FC Oss daar fysiek moeite mee hebben. Zeker als je er wedstrijden met verlengingen hebt bijzitten. Je zag tegen DOSKO dat het na een uur op was. De spelers wilden wel, zoals altijd eigenlijk, maar konden gewoonweg niet meer.”

Handhaving

Zonder sterkhouders als Van der Steen, Verbeek, Kuipers en Joosten plus jonkie Geven staat Deurne in West Brabant zodoende voor een schier onmogelijke opgave. “De kans op een stunt is nagenoeg uit te sluiten, zo reëel moet je zijn. Voor mij als trainer is het aan de ene kant goed om eens te zien hoe de vervangers het doen. Jeroen van de Kerkhof speelt overigens wel, want die is tegen Best Vooruit niet beschikbaar wegens werkverplichtingen. Tja, het zij zo. Hoe raar het misschien ook klinkt, hopelijk zijn we nog tot 13 juni volop in de weer. Want dat zou betekenen dat Deurne tot op het laatst meedoet voor handhaving. Met 33 punten plus al die extra inspanningen toch degraderen, zou heel zuur zijn. Dat moeten we dus zien te voorkomen. Met de tong op de schoenen, ja. Maakt sowieso niet uit hoe.”

 

Be Sociable, Share!