‘Wel blij, niet verrast’

Dit mag met recht een promotie genoemd worden. Vanuit de kelder van de Hoofdklasse naar een topklasser is geen alledaagse overgang, maar Dennis Bouma gaat die toch maar mooi maken. “Verrast vind ik een groot woord, want ik heb persoonlijk een goed seizoen gedraaid en er was best interesse. Maar ben natuurlijk wel blij met Gemert, de enige topklasser die belangstelling toonde.”

Vanaf het eerste contact, ongeveer zes weken geleden, heeft Bouma naar eigen zeggen een fijn gevoel overgehouden aan Gemert. “Het lijkt wel een professionele organisatie. De gesprekken, de manier waarop de contacten verlopen. Ja, ook met Jan van Dijk heb ik gesproken. Of hij mij zelf heeft zien spelen weet ik niet, maar met de scoutingrapporten in de hand maakte hij de indruk mij er heel graag bij te willen hebben. Ik ben gehaald voor de positie centraal achterin. Ik zal het uiteraard moeten laten zien, maar het vertrouwen is er alvast.”

Gemaakte verdediger

En dat terwijl Bouma van nature een middenvelder is. “Bij Deurne heb ik ooit een seizoen lang als linksback gefungeerd, maar op mijn huidige plek voetbal ik eigenlijk pas sinds dit seizoen. In principe ben ik inderdaad een gemaakte verdediger, klopt. Maar het gaat me wel goed af. Aan de bal probeer ik altijd de voetballende oplossing te zoeken en in de duels sta ik mijn mannetje. Ben van gemiddelde lengte, maar toch redelijk kopsterk vanwege mijn timing en sprongkracht”, zegt Bouma, die eerst met Dijkse Boys de nacompetitie nog probeert te halen. “We zijn afhankelijk, maar niet kansloos.”

Be Sociable, Share!