‘Weet wat me te doen staat’

foto FCDenBosch.nl

foto FCDenBosch.nl

Tijdens die acht jaar in de jeugdopleiding van FC Den Bosch heeft Wesly van Ojen heel wat spelers zien komen en gaan. Nu is de 20-jarige centrumverdediger zelf aan de beurt. Maar of zijn overgang naar Kozakken Boys een stap terug is, waagt hij zelf te betwijfelen. In het kader van zijn persoonlijke doelen echter weer wel. Want: “de hoop op een carrière als profvoetballer heb ik nog niet laten varen.”

Daartoe zal Van Ojen dus moeten presteren bij Kozakken Boys. “Precies, ik weet wat me te doen staat. Een basisplaats bemachtigen wordt prioriteit nummer één. De beste spelers gaan spelen, is me verzekerd. Eén voordeeltje heb ik alvast, want vier verdedigers blijken geschorst te zijn bij de start van het nieuwe seizoen naar aanleiding van de kaarten in de laatste wedstrijd tegen Spakenburg. Ik ben heel tevreden met mijn keus voor Kozakken Boys. Heb de voorbije weken vier keer meegetraind en dat ging goed. Net als de gesprekken met de leiding. Ik heb niet lang over hun aanbod hoeven nadenken.”

Pechseizoen

Bij FC Den Bosch was de Houtenaar dit seizoen enigszins op een zijspoor beland. “Dan met name door blessures en privéomstandigheden. En als je plaatsvervanger het vervolgens goed doet, zit je dus vaak op de bank. Zo’n pechseizoen wilde ik niet nog eens meemaken. Tijdens de trainingen bij Kozakken Boys heb ik gemerkt dat ik het niveau aan kan. De Topklasse is een goed niveau, dat heb ik ook geconstateerd bij sommige wedstrijden die ik zag. Bij een BVO wordt vooral op positiespel en techniek gehamerd, terwijl er bij de amateurs meer aan tactiek gedacht wordt en het ook fysiek wat zwaarder is. Vooral aan dat laatste moet ik met mijn 1.81 meter extra aandacht besteden. Hoewel ik juist in de lucht best sterk ben.”

Veel spelen en leren, dat wordt het motto voor Van Ojen na de zomerstop. Dat laatste trouwens ook buiten het veld, want straks zit hij in zijn vierde en laatste studiejaar Sportmarketing aan de Johan Cruyff University. “In dat opzicht komt mijn sportieve keus eigenlijk ook goed uit. Het laatste halfjaar zal straks namelijk uit een stage bestaan en het is lastig een bedrijf te vinden als je zoals bij FC Den Bosch in de middag moet trainen. Nu sluit het allemaal prima op elkaar aan.”

Be Sociable, Share!