Weer 4-1, maar dan anders

foto Gerald van Zanten

foto Gerald van Zanten

De heenwedstrijd tussen UDI’19 en Baronie eindigde in een afgetekende 1-4 zege voor de Bredanaars. Zaterdagavond waren de cijfers precies andersom. “Per saldo denk ik dat UDI en Baronie gelijkwaardig zijn, ja. Een ploeg als Nuenen mag je daar ook bij rekenen. Het hangt dan vaak af van de momenten en de individuen”, zegt Kevin van Veen. Met drie voltreffers de persoon van de dag.

“Eindelijk weer gescoord. Was inderdaad alweer een tijdje geleden. Begin december tegen Venray voor het laatst. Hoewel door al die afgelastingen en mijn schorsing natuurlijk een beetje vertekend.” Hoe dan ook, Van Veen toonde zijn meerwaarde weer eens aan. “Die 0-1 van mij vlak voor rust toen ik een terugspeelbal onderschepte, was min of meer het breekpunt. Voor die tijd had Baronie de beste kansen en pakte Thijs van Hoeij een hele goeie bal. Vooral tactisch hebben we het prima gedaan. Opbouwen op dat ongelooflijk dramatisch veld was niet mogelijk. Daarom werd ik van achteruit vaak gezocht om ballen door te koppen. Dat lukte vrij aardig. Het team anticipeerde uitstekend op de omstandigheden, zeg maar. Een lange-ballen-wedstrijd.”

Met hemzelf in de hoofdrol. “Eigenlijk heb ik in de buurt van de goal maar iets van vier ballen gehad. En dan is drie doelpunten een aardig gemiddelde”, probeert Van Veen zijn bijdrage vergeefs te nuanceren. Terwijl hij bovendien met de handrem erop voetbalde. “Nou, dat is misschien wat overdreven, zette echt vol druk waar het kon en moest. Maar in mijn achterhoofd houd ik wel degelijk rekening met mijn kaartenlast.” Bij elke gele kaart die volgt kan de spits die volgend seizoen bij JVC in de Topklasse voetbalt namelijk een wedstrijd schorsing tegemoet zien.

Eitje

“Volgende week krijgen we Someren en daar wil ik zeker bij zijn. In tegenstelling tot wat velen nu misschien denken, wordt dat geen eitje. Maar aan de andere kant is dat wel zo’n wedstrijd waarin je weer een paar doelpunten zou kunnen maken”, kijkt hij stiekem toch ook naar de topscorerslijst. Waarop hij nu met 13 treffers bovenaan staat. “En binnenkort krijgen we Blauw Geel. Dat duel wil ik in geen geval missen. Het vervolg? Nu we afstand hebben genomen van de onderste ploegen, kunnen we wellicht wat vrijer voetballen. Een plekje in het linkerrijtje, zo rond plaats 4, 5, 6 is realistisch. Gewoon voor elkaar en met elkaar blijven spelen, dan moet dat goed komen. De trainer zegt ook tegen mij dat ik op die manier moet voetballen. En dat de kansen en die goals dan vanzelf komen.”

Be Sociable, Share!