‘We zijn genaaid’

foto Jeffrey Oomens

Het waren de laatste seconden van de blessuretijd, die al ruim vijf minuten duurde. Remon Koenen sprak zijn laatste krachten aan en wurmde zich langs verdediger Mark Claassen. Die zette een sliding in, maar was te laat. En nu komt het: waar vond de overtreding plaats? Volgens de meesten net buiten de zestien. Arbiter Raymond Schipper legde de bal echter op de stip. “We zijn genaaid”, riepen ze bij De Valk in koor.

Want Fatih Kamaci schoot raak (2-1) vanaf elfmeter en bezorgde Dongen daarmee een even welkome als zwaar bevochten driepunter. Er werd niet eens meer afgetrapt. “Als Dongen op een andere manier had gewonnen en dat kon gezien de kansen, dan had ik daar vrede mede gehad. Maar op deze manier. Ik stond in de lijn van het voorval en geloof me, die overtreding was er echt buiten”, verzekerde Ruud van den Dungen, de maker van het Valkenswaardse doelpunt, zijn twintigste alweer van dit seizoen.

Een treffer zonder daadwerkelijke waarde, zo bleek. Het flink gehandicapte De Valk vocht als  leeuwen. “Maar er zat weinig voetbal in, zo reëel moet je zijn. Vorige week hadden we al zoiets van: nu moeten we oppassen en dat is er nu niet beter op geworden. Deurne wordt volgende week cruciaal”, wist Van den Dungen, die in het tumult na de toegekende strafschop een gele kaart ontving. Net als dader Claassen, wiens tweede gele prent het was waardoor ook hij tegen Deurne moet toekijken. Alsof De Valk al niet genoeg malheur had.

Fatih

En Dongen? Dat telde zijn knopen en haalde vooral opgelucht adem. “Deze apotheose is bizar, maar wel een dikverdiende overwinning natuurlijk”, vond Arie van der Zouwen. “Puur op basis van de kansen. Ik denk dat die penalty een optelsom was voor de scheids. Even daarvoor werd Roel Willemse duidelijk naar beneden getrokken. Als hij gaat liggen, krijgt hij hem ook. Ploeteren? Op dit veld is combinatievoetbal haast onmogelijk. Daarbij komt dat Fatih Fatih niet is. Normaal is hij is heel belangrijk voor ons, kan openingen forceren voor zichzelf of zijn ploegmaats. Aan de andere kant nam hij wel zijn verantwoordelijkheid bij die strafschop. Gelukkig kom ik weer wat ruimer in mijn keuzemogelijkheden te zitten. Koenen krijgt na zijn blessure meer power en Daan Poelmans heeft het als linksbuiten prima gedaan. Met de twee zware uitduels tegen Groenen Ster en EHC voor de boeg, ben ik zeer happy met deze punten. Voor hetzelfde geld hadden we nog serieus naar beneden moeten kijken”, zei de coach.

foto Jeffrey Oomens

Be Sociable, Share!