‘Wat in Gemert kan, kan ook in Uden’

foto Gerald van Zanten

foto Gerald van Zanten

Nu het teamuitje naar Keulen achter de rug is, kan het hoofdstuk JVC Cuijk dicht voor Sam Wassenberg. Hoewel de aanvaller uit Uden niet tevreden is over zijn eigen inbreng in dat ene jaartje Topklasse, kijkt hij resumerend toch met een prettig gevoel terug. “Maar dan vooral in de relationele sfeer. Onderling was het echt tof. Leuke groep,leuke mensen. Sportief was het leerzaam, maar had ik er meer van verwacht.”

Het wordt helemaal dualistisch als Wassenberg zegt dat hij in Cuijk een betere voetballer is geworden. “Vooral door het niveau van de trainingen. Hard inspelen, de aannames, dat soort details. Door dat voortdurend te herhalen boek je als het ware vanzelf vooruitgang. Ons probleem was dat we het niveau van de trainingen niet konden vertalen naar de wedstrijden. Althans, onvoldoende. Ook persoonlijk heb ik maar iets van een wedstrijd of vijf, zes mijn eigen standaard kunnen aantikken. Te weinig.”

Was de tegenstand dan zo heftig? “De bovenste ploegen waren een maatje te groot, dat sowieso. Met name in de uitduels tegen de rest van de teams hebben we een aantal goeie partijen gespeeld. Dan kwam het spel dat we eigenlijk altijd wilden spelen er wel uit, waarschijnlijk vanwege net dat metertje meer ruimte dat we kregen. Thuis was dat trouwens een ander verhaal. Dat kunstgras in Cuijk is zo stroef. Als je daar een ploeggenoot hard wil inspelen, moet je de bal bijna strepen. Maar goed, overall hanteerden we te vaak de lange bal. En dan inderdaad een beetje gokken op de tweede bal. Terwijl dat vooraf echt de intentie niet was.”

Traditioneel

Met Wassenberg hangend vanaf links als ballenraper rondom het aanspeelpunt in het centrum. “Op die manier speelde ik niet vanuit mijn kracht. Aanvankelijk stond David Magee linksback en die knalde er vaak overheen. Toen liep het nog wel aardig. Nadat hij geblesseerd raakte, viel dat weg. Ik speel het liefst in de punt met twee buitenspelers in een traditioneel 4-3-3 systeem. Zoals ik voorheen bij UDI’19 gewend was en zoals we dadelijk weer gaan spelen. Dat heeft zwaar gewogen in de beslissing om toch weer voor UDI te kiezen. Naast het feit dat UDI natuurlijk mijn club is. Met nu iets meer ambities. Hoewel er ook kwaliteit vertrekt, moeten wij met het team dat er dadelijk staat voor een plaats bij de eerste drie kunnen spelen en op zijn minst een periode pakken. Die druk mogen we onszelf wel opleggen, vind ik. In de lijn van hetgeen Gemert de voorbije jaren heeft gepresteerd, zeg maar. Dat moet in Uden ook mogelijk zijn. Alle ingrediënten zijn daarvoor aanwezig, lijkt me. Ik ben toe aan een boost”, zegt de 25-jarige spits, die sinds 2005 74 competitiedoelpunten maakte in de top van het amateurvoetbal en in de beker 14 keer succesvol de trekker overhaalde.

 

Be Sociable, Share!