‘Was te weinig vandaag’

Het moment dat het zou gebeuren, kwam natuurlijk steeds dichterbij. Al was het alleen maar uit statistisch oogpunt. Toch leek Gemert bij Dongen ook voor de zevende keer op rij met de volle mep van het veld te stappen. Niet onterecht dat dit niet gebeurde: 1-1 in de laatste minuten. “Gemert haalde niet het normale niveau en dat was zeker ook een verdienste van Dongen. Jammer, maar we moeten dit niet groter maken dan het is”, vond coach Anton Janssen.

In de slotfase waarin Dongen nog een keer alle krachten mobiliseerde, volgde Janssen de wedstrijd staand. Hij stond op van zijn stoeltje omdat Gemert de grip steeds meer verloor. Alsof de coach voorvoelde dat het weleens mis zou kunnen gaan. En mis gaan dan in de zin dat wellicht het eerste puntenverlies dreigde. “We waren eigenlijk over de hele wedstrijd niet dominant genoeg. Het was iets te weinig allemaal. Hadden met name moeite met het fysieke spel van Dongen. Normaal kunnen we ons onder de druk uit voetballen, nu slechts bij momenten.”

Lovende kritieken

Janssen wilde niet spreken van een wake-up call. Dat zou volgens hem impliceren dat Gemert een vorm van gemakzucht ten toon spreidde en dat vond hij niet aan de orde. Net zo min als er een verschil zou zijn tussen thuis en uit. “Eerder wonnen we uit twee keer met 0-1, maar dat waren duels waarin we een groot kansenoverwicht hadden. Zoals bij De Valk, waar het wel met 0-4 wel afmaakten. Deze wedstrijd was anders en dat lag ook aan de tegenstander. Zo reëel moet je zijn”, sprak Janssen, die Ronald van Herpen al vroeg moest wisselen. De rechtsbuiten liep naar het zich liet aanzien een hamstringblessure op. “We hebben de laatste tijd heel veel lovende kritieken gehad en terecht. Ik neem aan dat dit nu niet ineens gaat veranderen. Een wedstrijd ertussen zoals vandaag kan een keer gebeuren en als zodanig moeten we er ook mee omgaan. Zondag eerst bekeren bij Herpinia en daarna pakken we de competitiedraad gewoon weer op, hoor.”

foto Jeffrey Oomens

Be Sociable, Share!