‘Was echt zo blij..’

foto Voetbal-Shoot.nl

foto Voetbal-Shoot.nl

Dat de commentator van Fox hem Mark Fennebeumer noemde nadat het toch echt Frenk Schaap was die de 0-1 had binnen geknikt in het KNVB-bekerduel bij Barendrecht, kwalificeert de werkelijke maker bij nader inzien als hooguit jammer. Het goede gevoel dat Schaap aan zijn eerste echte basisplaats overhield – die tegen HHC was last minute vanwege een blessure van een teamgenoot -, heeft immers ook the day after zwaar de overhand. “Ik was echt zo blij toen ik vannacht naar huis reed.”

Want het was natuurlijk én én voor Schaap en daardoor ook voor JVC Cuijk, dat in de slotfase nogmaals scoorde (0-2) en zich zodoende plaatste voor de volgende ronde.  En zo ziet de wereld er voor de van Nivo Sparta overgekomen middenvelder er ineens heel anders uit, nietwaar? “Da’s de voetballerij, zeggen ze dan. Eerlijk gezegd ga ik er toch wel vanuit dat ik zondag tegen Be Quick wederom mag starten. Ik heb in een min of meer controlerende rol op linkshalf een lekkere wedstrijd gespeeld en Hans Kraay bevestigde dat na afloop nog eens. Dus…”

Om nu te zeggen dat Schaap de voorbije weken met de ziel onder zijn arm liep in het Cuijkse is wat overdreven. “Maar ik ben wel naar een topklasser gegaan om ook daadwerkelijk te spelen. Mezelf te testen op dit niveau. Niet alleen om te leren tijdens trainingen. Ik besef dat het een utopie is te denken dat je alles gaat spelen, want de concurrentie is groot en de intensiteit hoog. Maar goed, uiteindelijk relatief snel heb ik gelukkig mijn kans gekregen. Precies zoals de trainers me voorhielden toen wij voorheen soms informeel spraken over mijn voortgang.”

Aanpoten

De bal lijkt vanaf nu dus bij Schaap te liggen. “Ja, ik zal het moeten laten zien. Laten blijven zien. Achteraf is het inderdaad niet onlogisch dat ze mij rustig wilden brengen. Het was aanpoten. Het tempo en de handelingssnelheid ligt een flink stuk hoger dan ik gewend was. De grap is eigenlijk dat je scherp en attent kun blijven, ook als de benen met het soms moordende tempo zwaarder worden”, bekent Schaap, die in Barendrecht trouwens nog een goal maakte. “Een minuutje na de 0-1. De scheids floot voor een duwfout van mij. Niet onterecht, hoewel ik bij dat eerste doelpunt ook een beetje mijn handen gebruikte. Maar toen zag hij het blijkbaar niet, ha, ha.”

Ook de glimlach is weer terug en niet alleen bij Schaap. In de competitie zijn de resultaten van JVC (nog?) niet je van het en dus komt het bekersucces uiterst gelegen. “Zeker, plus de extra aandacht die je krijgt en daarnaast het financiële gewin voor de club. Uiteraard hebben we onderling al gesproken over de mogelijke volgende tegenstander. Misschien dat NEC thuis voor de club op zich het gunstigst is. Maar als het een topclub wordt, zul je mij niet horen klagen.”

Be Sociable, Share!